€60 το τεστ κορωνοϊού στα Αεροδρόμια - Τι πρέπει να ξέρετε

€60 το τεστ κορωνοϊού στα Αεροδρόμια - Τι πρέπει να ξέρετε

Άλλα επιπλέον €60 το άτομο να υπολογίζετε για ταξίδι σε Ελλάδα - Ποιοι μπορούν να κάνουν το τεστ στο αεροδρόμια της Κύπρου και τι γίνεται μέχρι να βγει το αποτέλεσμα

Στην Κατηγορία Β΄ κατατάσσεται από τις 6 Αυγούστου η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Κυριακή(02/08) το Υπουργείο Υγείας. 

Τι σημαίνει η υποβάθμιση της Ελλάδας στην Β’ κατηγορία;

Πρακτικά λοιπόν η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι, όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Κύπρο από την ερχόμενη Πέμπτη 6 Αυγούστου, θα πρέπει να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.

>>> Δείτε επίσης: Γιολίτη: Έρευνα & καταθέσεις για την γυναίκα που ήρθε από ΗΠΑ

Ποιοι δικαιούνται να κάνουν το τεστ κατά την άφιξη στην Κύπρο

Τονίζεται ότι οι Κύπριοι πολίτες και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο, αντί του πιστοποιητικού μπορούν να κάνουν το τεστ για τον ιό στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κατά την άφιξη τους.

Πόσο κοστίζει το τεστ 

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το κόστος του τεστ το καταβάλλει ο ταξιδιώτης. Όπως πληροφορούμαστε το τεστ στα αεροδρόμια κοστίζει 60 Ευρώ. Άρα το κάθε άτομο πρέπει ουσιαστικά να υπολογίζει 60 ευρώ επιπλέον στο κόστος του ταξιδιού του για Ελλάδα. Σημειώνουμε ότι το τεστ δεν είναι υποχρεωτικό για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Και κατ' οίκον περιορισμό μέχρι το αποτέλεσμα

Επιπλέον τα άτομα που έρχονται από Ελλάδα (και γενικά χώρες που ανήκουν στην Β' κατηγορία) θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος. 

 

Home