€9.000 για αγορά ηλεκτρικού οχήματος - €4.000 για μεταχειρισμένο

€9.000 για αγορά ηλεκτρικού οχήματος - €4.000 για μεταχειρισμένο

Το Σχέδιο Επιχορήγησης για Αγορά Ηλεκτρικού Οχήματος θα έχει προυπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ

Ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, παρουσίασε πριν λίγο (25/11) το Σχέδιο Επιχορήγησης για Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων και Απόσυρσης Ρυπογόνων Οχημάτων. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πιο συγκεκριμένα τo Σχέδιο Επιχορήγησης για Αγορά Ηλεκτρικού Οχήματος θα έχει προυπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ. Το Σχέδιο Απόσυρσης Παλαιών Οχημάτων 15 εκατομμύρια ευρώ και για δημιουργία 1000 σταθμών Επαναφόρτισης, 4 εκατομμύρια ευρώ μέχρι και το 2030.

>>> Έρχεται νέο σχέδιο για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων - Τα δεδομένα

Για την πρώτη φάση των χορηγιών για αγορά ηλεκτρικού οχήματος θα δοθούν 8 εκατομμύρια ευρώ και θα διετεθούν 1375 χορηγίες, ενώ για την πρώτη φάση για το σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων θα δοθούν 4 εκατομμύρια ευρώ και θα διετεθούν 1067 χορηγίες. 

Ειδικότερα, για το σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων, θα ανοίξει η Πύλξ 6 Δεκεμβριου στις 11 το πρωι και θα κλείσει στις 20 Δεκεμβριου στις 10 το πρωί.

Δικαιούχοι για την επιχορήγηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος θα είναι ιδιώτες, επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα και θα αφορούν την αγορά σαλούν αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών, εμπορικά αυτοκίνητα, ταξί, λεωφορεία και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Τώρα αναφορικά με την επιχορήγηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αυτή θα είναι 9.000 ευρώ και επιπλέον 1.000 ευρώ σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος, ενώ η τιμή αγοράς του αυτοκινήτου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στο σχέδιο έχει προστεθεί επίσης πρόνοια για αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος με επιχορήγηση 4.000 και επιπλέον 1.000 ευρώ σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος και η τιμή αγοράς δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. 

1

2

Την παρουσίαση θα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Πηγή: BRIEF

Home