Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εξελίξεις για διαφθορά στα διαβατήρια πριν το Β Γύρο Προεδρικών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
03.02.2023

Εξελίξεις για διαφθορά στα διαβατήρια πριν το Β Γύρο Προεδρικών

Ραγδαίες εξελίξεις  για υποθέσεις πολιτογραφήσεων  που τέθηκαν ενώπιόν της από το ΑΚΕΛ 

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Αρχή κατά της Διαφθοράς μπαίνει στα «βαθιά». Όπως πληροφορείται η Οffsite News την άλλη εβδομάδα ίσως προκύψουν ραγδαίες εξελίξεις  για υποθέσεις πολιτογραφήσεων  που τέθηκαν ενώπιόν της από το ΑΚΕΛ και εξετάζονται. Οι καταγγελίες αυτές   που έγιναν  από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη αφορούν 3 υποθέσεις.  Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Χριστοφίδης υπέβαλε καταγγελίες γισ εμπλοκή πολιτικού κόμματος στις πολιτογραφήσεις και σύγκρουση συμφέροντος στην έκδοση πολιτογραφήσεων μεταξύ Υπουργικού Συμβουλίου και δικηγορικών γραφείων.

Ακόμα, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης απέστειλε επιστολή στον Επίτροπο Διαφθοράς Χάρη Πογιατζή, με στοιχεία για υποθέσεις μετά τις 18/8/2021 που εξέτασε προηγουμένως η Επιτροπή Νικολάτου. Παράλληλα, δόθηκαν 40 περιπτώσεις που είναι επιπρόσθετες των προηγούμενων Εκθέσεων.

Άξιο αναφοράς είναι ότι προχθές Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023, έγινε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία με θέμα τις υποθέσεις που αφορούν την πιθανή διάπραξη αδικημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών.

>>>>Διαβάστε επίσης: Αρχή κατά Διαφθοράς: Ψάχνει κόσμο - Αυτοί δικαιούνται interview<<<<

Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και Σάββας Αγγελίδης, έδωσαν οδηγίες προς την Αστυνομία για τα περαιτέρω βήματα στις υποθέσεις αυτές, και συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη για το θέμα αυτό στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή που πρόσκεινται στην Αρχή Κατά Διαφθοράς μας ενημέρωσε ότι η σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία δεν είχε σχέση με το έργο της Αρχής.

Σε προκαταρκτικό έλεγχο 6 υποθέσεις

Όπως  μάθαμε τα μέλη της Αρχής προχώρησαν σε προκαταρκτικό έλεγχο έξι υποθέσεων (όχι πολιτογραφήσεις) οι οποίες θα εξεταστούν για να διαφανεί εάν θα συνεχιστεί περαιτέρω η έρευνά η θα αρχειοθετηθούν. Αυτή τη στιγμή ενώπιον της Αρχής βρίσκονται 29 υποθέσεις.

Home