Εξελίξεις με τα στημένα: Συναντάται με κόμματα ο Υπουργός

Εξελίξεις με τα στημένα: Συναντάται με κόμματα ο Υπουργός

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ερωτηθείς για την χειραγώγηση αγώνων

Πρόθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης είναι να οργανώσει μια συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα για το ζήτημα που προκλήθηκε με το κυπριακό ποδόσφαιρο, για τις καταγγελίες από την Ισπανία αλλά και τα όλα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρός Κυπριανού. 

Ο κ. Κυπριανού μάλιστα στις δηλώσεις του έκανε αναφορά και στον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε τις εν λόγω υποθέσεις. 

Διαβάστε αυτούσια τι ανέφερε: 

"Θέλω να εκφράσω την έντονη μας ανησυχία, για όλα αυτά τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Έχω συνομιλήσει με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ο Υπουργός με έχει ενημερώσει ότι πρόθεση του είναι να οργανώσει μια συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα για να ανταλλαγούν απόψεις για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται. Αντιλαμβάνομαι ότι εκεί ενδεχομένως να γίνει μια ενημέρωση για την πρόοδο των ερευνών οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Και έχουμε ανταποκριθεί θετικά σε μια τέτοια πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Όμως η ανησυχία μας είναι μεγάλη ιδιαίτερα σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Ισπανία. Δεν νοείται να γίνουν σχετικές καταγγελίες από το Γενάρη του 2019, να έχουν γίνει επαφές με την ισπανική Αστυνομία και να έχουμε καθυστερήσει ένα ολόκληρο χρόνο για να παραπέμψουμε το όλο ζήτημα στην Νομική Υπηρεσία και να ζητήσουμε άποψη για το πώς θα προχωρήσουμε.

Το χειρότερο από όλα βέβαια είναι ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε ενημερωθεί. Διερωτόμαστε τι έκανε ο προηγούμενος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου. Ποιές ευθύνες έχει για όλη την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί;

Το δεύτερο που θέλω να πω ότι ευχόμαστε η διερεύνηση να μην περιοριστεί στο παιχνίδι του Οθέλλου με την Αγιά Νάπα. Τα προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου, ακούσαμε οι πάντες ότι είναι πολύ ευρύτερα και θα πρέπει να διερευνηθούν σε όλη τους την έκταση. Δεν πρέπει να μείνουμε απλά και μόνο στην κορυφή του παγόβουνου, πρέπει να πάμε μέχρι τη βάση του παγόβουνου.

Είναι προσβλητικό για την Κύπρο, να δυσφημίζεται με αυτό τον τρόπο στο εξωτερικό και στον τομέα του ποδοσφαίρου. Μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουμε. Η άποψη μας λοιπόν είναι ότι με αποφασιστικότητα πρέπει να προχωρήσουμε μέχρι τέλους. Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να καθαρίσει ο «στάβλος του Αυγεία»."

Θεωρείτε ότι έχει ευθύνες ο κ. Ιωνάς Νικολάου ενδεχομένως και η αστυνομία;

"Θεωρώ ότι σίγουρα δεν κινήθηκαν με τον τρόπο που θα έπρεπε να κινηθούν και με την ταχύτητα που θα έπρεπε να κινηθούν. Δηλαδή αν δεν έγραφε τίποτα η ισπανική εφημερίδα εμείς εδώ στην Κύπρο δεν θα ξέραμε τίποτα. Για ένα θέμα το οποίο μας έχει εκθέσει."

Home