Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εξέλιξη / Απολύθηκε η Πρόεδρος Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής

Offsite Team -
06.10.2021 - 10:37

Εξέλιξη / Απολύθηκε η Πρόεδρος Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής

Κλιμακώνει τα μέτρα το προσωπικό - Πορεία τώρα προς το Προεδρικό

Σε απόλυση της Προέδρου του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής προχώρησε η Διεύθυνση τη Σχολής.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η ΟΕΛΜΕΚ, ενημερώνει  ότι η Διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής απόλυσε την Πρόεδρο του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής και θα κλιμακωθούν τα μέτρα με πορεία τώρα στο Προεδρικό.

Θυμίζουμε ότι η Διεύθυνση και το προσωπικό της Αγγλικής σχολής είναι σε αντιπαράθεση για εργασιακά θέματα. 

Συνεχίζεται η στάση εργασίας του προσωπικού της Αγγλικής Σχολής

Συνεχίζεται σήμερα η στάση εργασίας του προσωπικού της Αγγλικής Σχολής, όπως αναφέρθηκε σε χτεσινή διάσκεψη Τύπου της Οργάνωσης Προσωπικού Αγγλικής Σχολής (ESSA).  

Σε ανακοίνωση της, η Οργάνωση Προσωπικού Αγγλικής Σχολής αναφέρει ότι «προβήκαμε σε στάση εργασίας για τρίτη μέρα, μετά από την άδικη, αυθαίρετη και παράνομη απόφαση του Διευθυντή και του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής να αρχίσουν πειθαρχική έρευνα και να θέσουν σε διαθεσιμότητα την εκλεγμένη Πρόεδρο της Συντεχνίας μας».  

«Οι δικές τους αποφάσεις στερούν από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, ακόμα μια μέρα μαθημάτων και δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τη στάση εργασίας μας. Εμείς, ουδέποτε θέλαμε να σταματήσουμε τα καθήκοντά μας ως εργαζόμενοι στην Αγγλική Σχολή, αλλά η συνεχής άρνηση του ΔΣ να επιλύσει τα διάφορα θέματα που απασχολούν το προσωπικό και η τελευταία τους παράνομη ενέργεια, δεν μας άφησε επιλογή», προσθέτει.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 Αναφέρει, επίσης, ότι τo ΔΣ επιτίθεται στην Πρόεδρό της Συντεχνίας, «γιατί στην ουσία αρνείται να αποδεχτεί τον ρόλο της Συντεχνίας μας ως ισότιμου συνομιλητή, δε σέβεται τον συνδικαλισμό και την παράδοσή του, και γιατί θέλουν να διοικούν αυταρχικά τη Σχολή».  

Σημειώνει ότι την προηγούμενη βδομάδα, "αμέσως μετά την εξαγγελία της απεργίας μας, ο Διευθυντής και το Διοικητικό Συμβούλιο άρχισαν εκστρατεία εκφοβισμού του προσωπικού, με στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής μας δράσης και τη μη πραγματοποίηση της απεργίας μας".  

«Αναφέρουμε ενδεικτικά την αυθαίρετη αφαίρεση των καθηκόντων του Υπεύθυνου Τμήματος Ιστορίας, τον εκφοβισμό των Υπεύθυνων των Τμημάτων και των Υπεύθυνων της Χρονιάς (Heads of Departments και Heads of Years) σε συνάντησή τους μαζί τους, την επιστολή προς τα μέλη της Συντεχνίας για να επιβεβαιώσουν ότι θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, τη στιγμή που η Συντεχνία μας είχε ήδη εξαγγείλει την απεργία, την επιστολή προς τα μέλη μας της 1ης Οκτωβρίου, που περιελάμβανε απειλές για λήψη πειθαρχικών μέτρων, αν τα μέλη μας συμμετάσχουν σε παρόμοιες δράσεις. Αποκορύφωμα της εκστρατείας εκφοβισμού, η διαπόμπευση της Προέδρου μας και η απόφαση για διαθεσιμότητά της», προσθέτει.  

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι «η απόφαση των εργοδοτών μας παραβιάζει και τη νομοθεσία και τη συνδικαλιστική παράδοση».  

«Παραβιάζει κατάφωρα όχι μόνο το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας (άρθρο 27) αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις που αυτή υπέγραψε. Η νομοθεσία στην Κύπρο προστατεύει ξεκάθαρα τη συνδικαλιστική δράση και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. Η απόφαση των εργοδοτών μας εισάγει νέα ήθη που μας οδηγούν σε έναν εργασιακό Μεσαίωνα. Η συστηματική υποτίμηση της Συντεχνίας στην Αγγλική Σχολή και η επίθεση που δέχεται με στόχο τη διάλυσή της είναι επίθεση ενάντια σε όλους τους εργαζομένους και υπονομεύει τη δημοκρατική παράδοση της χώρας μας που βασίζεται στον κοινωνικό διάλογο και τη συλλογική διαπραγμάτευση», προσθέτει.  

Η Οργάνωση Προσωπικού Αγγλικής Σχολής ευχαριστεί ιδιαίτερα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕ.ΔΕ., DEV-IS και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλη την Κύπρο, για τη συνεχιζόμενη στήριξή τους και καλεί κάθε εργαζόμενο να συνταχθεί μαζί τους.  

 Αναφέρει πως απαιτούν να αρθεί αμέσως η διαθεσιμότητα της εκλεγμένης Προέδρου της Συντεχνίας, "να σταματήσει η πειθαρχική έρευνα εναντίον της και η διαπόμπευσή της, να σταματήσουν οι απόπειρες εκφοβισμού από τον Διευθυντή του Σχολείου προς τα μέλη της Συντεχνίας σε σχέση με τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας, να γίνει σεβαστή η Συντεχνία και η 60χρονη της ιστορία στη Σχολή, να σταματήσει η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού στο σχολείο".  

«Δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να προσέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αφού αρθεί η διαθεσιμότητα της Προέδρου μας και σταματήσει η έρευνα εναντίον της. Απευθυνόμαστε και στους γονείς των μαθητών και μαθητριών μας, καλώντας τους να στηρίξουν τον αγώνα μας. Τα παιδιά τους αποτελούν την προτεραιότητά μας και η βελτίωση των εργασιακών μας συνθηκών θα έχει θετικό αποτέλεσμα στην πρόοδό τους. Ο αγώνας μας για το δικαίωμα στον συνδικαλισμό, για ισότητα και αξιοπρέπεια στην εργασία, για ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο συνάδει με τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για το καλό των μαθητών και των μαθητριών μας, τους οποίους ευχαριστούμε για την κατανόηση αλλά προπάντων για τη στήριξη», προσθέτει.  

Καταλήγοντας, η Οργάνωση Προσωπικού Αγγλικής Σχολής αναφέρει ότι "το σχολείο μας είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει δημοκρατική και φιλελεύθερη συνείδηση και ως εργαζόμενοι θεωρούμε τους εαυτούς μας θεματοφύλακες του ήθους, του χαρακτήρα και της αποστολής του Σχολείου μας».

14χρονος απουσιάζει από το χώρο διαμονής του-Τον έχετε δει;(ΦΩΤΟ)

Offsite Team -
25.06.2022 - 10:45

14χρονος απουσιάζει από το χώρο διαμονής του-Τον έχετε δει;(ΦΩΤΟ)

Εκκλήση από την αστυνομία για εντοπισμό του

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του JOSUE BIAMPINGA, 14 ετών, από Κογκό, ο οποίος απουσιάζει από τις 23 Ιουνίου, 2022 από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία. 

Ο BIAMPINGA περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1,70μ περίπου με μαύρα κοντά μαλλιά ενώ κατά την αναχώρηση του φορούσε μπλε κοντό παντελόνι, άσπρη κοντομάνικη φανέλα και παντόφλες χρώματος καφέ. 

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του,  να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας, στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Σημ.: φωτογραφία ελλείποντος προσώπου μπορεί να δημοσιευθεί αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό για τον οποίο δίδεται στη δημοσιότητα. Η μετέπειτα δημοσίευση της, δυνατό να αντιβαίνει σε πρόνοιες της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.  

lksch

Home