Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εξετάσεις τετραμήνων: Επίσημη πρώτη εν μέσω αντιδράσεων

Offsite Team -
09.12.2019 - 06:00

Εξετάσεις τετραμήνων: Επίσημη πρώτη εν μέσω αντιδράσεων

Thumbnail
Έτοιμο το υπουργείο Παιδείας - Μελετούν τα επόμενα βήματα ΟΕΛΜΕΚ-ΠΣΕΜ

Επίσημη πρώτη θα έχουμε σήμερα για τις εξετάσεις των τετραμήνων, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, παρά τις όποιες ενστάσεις έχουν εκφραστεί επανειλημμένα τόσο από την ΟΕΛΜΕΚ όσο και από τους μαθητές. 

Στο Υπουργείο Παιδείας τις τελευταίες μέρες επικρατεί πυρετός διεργασιών έτσι να είναι όλα έτοιμα για την σημερινή μέρα.  Σημειώνεται ότι τα θέματα θα σταλούν στα σχολεία σήμερα στις 6 το πρωί, όπως επίσης και οι οδηγοί διόρθωσης στους διευθυντές των σχολείων γύρω στις 12: 00 το μεσημέρι. 

Η εξέταση θα είναι διάρκειας 135 λεπτών, με πηγές από το υπουργείο παιδείας να τονίζουν ότι αυτή θα διακρίνεται για τη σαφηνεια της, αφού έχει προσαρμοστεί για μαθητές που πρώτη φορά παρακάθονται στη συγκεκριμένη εξέταση.

Στις εξετάσεις τετραμήνων θα παρακαθίσουν περίπου τέσσερις χιλιάδες μαθητές με την Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης να αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση, ότι παρά τα όποια προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρχουν, η προσπάθεια όλων πρέπει να είναι η πρόληψη, η ομαλή λειτουργία του θεσμού και όχι η επίρριψη ευθυνών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στην Offsite, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας ανέφερε:  “Έχουμε διαπιστώσει σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του θεσμού των τετραμήνων και αναμένουμε να δούμε τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν τον Δεκέμβριο με τις εξετάσεις. Με τη λήξη του πρώτου τετραμήνου στις 15 Ιανουαρίου η οργάνωση μας θα καταθέσει προτάσεις για βελτίωση της μορφής αξιολόγησης του μαθητή. Στόχος μας είναι να βρεθεί ένας σωστός τρόπος αξιολόγησης προς όφελος των μαθητών”.

Home