Εξετάσεις:Δεν κάνει κανείς πίσω & μυρίζει... μπαρούτι στα σχολεία

Εξετάσεις:Δεν κάνει κανείς πίσω & μυρίζει... μπαρούτι στα σχολεία

Τι λέει στην Offsite η ΠΣΕΜ - Η απάντηση ΟΕΛΜΕΚ σε ΠτΔ

Αναστάτωση επικρατεί εδώ και καιρό στους εκπαιδευτικούς κύκλους αναφορικά με τις εξετάσεις τετραμήνων. Αποκορύφωμα των αντιδράσεων ήταν η απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να προχωρήσει σε δημοψήφισμα την 11η Νοεμβρίου - για να αποφασίσουν οι καθηγητές εάν θα προχωρήσουν σε  απεργίες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τον Δεκέμβριο - αλλά και η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ την Τρίτη (5/11) για εγρήγορση των μαθητών και δυναμικά μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για το θέμα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, στην Offsite: “Στη συνάντηση μας με τον Υπουργό υπήρξε ανταλλαγή θέσεων και απόψεων. Παρόλα αυτά παραμένουμε στις ίδιες θέσεις, καθώς ούτε το Υπουργείο αλλάζει θέση, αλλά ούτε και εμείς. Αναμένεται να πάρουμε δυναμικά μέτρα και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσουμε για να τα αποφασίσουμε. Είναι ανοιχτά τα ενδεχόμενα, απεργίας και αποχής από τα μαθήματα. Περιμένουμε και τι θα γίνει με τους καθηγητές και στη συνέχεια θα εξαγγείλουμε και εμείς τα μέτρα μας”   

Σε περίπτωση απεργίας και ενδεχόμενο επιπτώσεων στους μαθητές με απουσίες από το Υπουργείο, οι μαθητές φαίνονται αισιόδοξοι πιστεύοντας ότι δε θα υπάρξουν επιπτώσεις, γιατί θα είναι κάτι μαζικό και οργανωμένο. “Πιστεύουμε ότι είναι δύσκολο από μέρους του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξουν επιπτώσεις σε εμάς” δήλωσε ο επικεφαλής των μαθητών.

Παράλληλα, μετά τη συνάντηση της ΠΣΕΜ με τον Υπουργό, σε κινητοποίηση φαίνεται να τέθηκαν από μόνοι τους μαθητές όλων των σχολείων, αφού κυκλοφορούσε sms, το οποίο καλούσε τους μαθητές σε αποχή χθες Τετάρτη (6/11) κατά της 3η περίοδο. 

2

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των μαθητών η ΠΣΕΜ δεν έχει κάποια σχέση με το sms, αλλά σίγουρα στηρίζει τους συμμαθητές της, ενώ σημειώνει ότι θα ήταν καλύτερο οτιδήποτε γίνει να είναι σε συνεννόηση μαζί τους για να υπάρχει περισσότερη απήχηση αλλά και δύναμη για αποχή” 

Την ίδια στιγμή, στην ΟΕΛΜΕΚ ετοιμάζονται για το δημοψήφισμα της 11ης Νοεμβρίου με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης, Κώστα Χατζησάββα να δηλώνει στην Offsite ότι υπάρχει προβληματισμός στους καθηγητικούς συλλόγους για την απόφαση που θα πάρουν. 

Ερωτηθής σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι “οι νομοθεσίες δεν εξαρτώνται από δημοψήφισμα εκπαιδευτικών”, ο κ. Χατζησάββας απάντησε ότιΣεβόμαστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά είναι σωστό οι εκπαιδευτικοί να αφεθούν ανεπηρέαστοι και χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις, να τοποθετηθούν στο ερώτημα που έθεσε η οργάνωση. Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας για την αξιολόγηση του μαθητή, τα υπέρ και τα κατά, βιώνουν τα προβλήματα που υπάρχουν και θα πρέπει να προβληματιστούν κατά τρόπο υπεύθυνο στο ερώτημα κατά πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν να γίνουν απεργίες/στάσεις εργασίας τις μέρες των εξετάσεων”. 

Home