Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ευεργετικές οι βροχές - Γεμίζουν τα φράγματα

Offsite Team -
13.01.2022

Ευεργετικές οι βροχές - Γεμίζουν τα φράγματα

«Η πληρότητα των φραγμάτων μέχρι τώρα έχει ανέλθει στο 59,5% που αντιστοιχεί σε 172,9 εκ. κυβικά μέτρα νερού»

Γράφει η Ξένια Προδρόμου

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου 

Ικανοποιητική είναι μέχρι στιγμής η εισροή νερού στα φράγματα της Κύπρου τα οποία μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του 75% πληρότητας , ανέφερε στην εκπομπή Offsite Οn Air ο Λειτουργός Α’ του τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηκωστή Μάριος σημείωσε ότι «έχουμε καλύψει τον μισό δρόμο ως προς τον στόχο για το 2022 καλύπτοντας και τα κενά του 2021».

Η βροχόπτωση του 2020 - 2021 δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική καθώς είχαν εισρεύσει στα φράγματα μόλις 36 εκατ. κυβικά νερού, ενώ μέχρι σήμερα για την χρονιά που διανύουμε βρισκόμαστε στα 38 εκατ. κυβικά νερού, ανέφερε.

Αναμένεται μάλιστα μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχουμε αποθηκεύσει άλλα 10 εκατ. Κυβικών νερού.

Ειδικότερα, ανέφερε πως η πληρότητα των φραγμάτων μέχρι τώρα έχει ανέλθει στο 59,5% που αντιστοιχεί σε 172,9 εκ. κυβικά μέτρα νερού.

«Πάμε σε καλό δρόμο και προς τον αρχικό μας στόχο, το 75% της πληρότητας των φραγμάτων καθώς καλύψαμε τον μισό δρόμο μέχρι τώρα και με βάσει ότι η ροή θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ελπίζουμε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα τα καταφέρουμε», ανέφερε.

Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι τώρα βροχοπτώσεις καθώς και τις προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες, ο κ. Χατζηκωστή σημειώνει πως φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει θέμα παραχώρησης μειωμένης ποσότητας νερού για άρδευση.

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε στην εκπομπή ''Οffsite on Air''

 

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου 

Home