Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φαίδωνος-Πατρ.Αλεξάνδρειας: Ιδρυση αγγλόφωνου/αραβόφωνου σχολείου

Offsite Team -
13.09.2020

Φαίδωνος-Πατρ.Αλεξάνδρειας: Ιδρυση αγγλόφωνου/αραβόφωνου σχολείου

Thumbnail
Συνάντηση Δημάρχου Πάφου με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας

Το θέμα της ίδρυσης  αγγλόφωνου/αραβόφωνου σχολείου στην Πάφο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

1

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο  Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β πραγματοποίησε το Σάββατο επίσκεψη στον Δήμο Πάφου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος.

Κατά τη συνάντηση, Δήμαρχος και Πατριάρχης συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αποφάσισαν όπως η συνεργασία του Δήμου Πάφου με το ιστορικό Πατριαρχείο εστιαστεί σε θέματα Παιδείας, μέσω της ίδρυσης ενός αγγλόφωνου/αραβόφωνου σχολείου στην Πάφο.

Ο Πατριάρχης ενημέρωσε επίσης τον κ. Φαίδωνος για τα τρέχοντα ζητήματα του Πατριαρχείου και της ελληνικής ομογένειας Αλεξανδρείας, καθώς και για το ιεραποστολικό έργο που επιτελεί το ιστορικό Πατριαρχείο σε ολόκληρη της αφρικανική ήπειρο.

2

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη βαθύτατη εκτίμηση και τον μεγάλο σεβασμό του για το πολυσχιδές έργο και την ανεκτίμητη προσφορά του Πατριαρχείου προς τον Ελληνισμό και τους απανταχού Ορθόδοξους Χριστιανούς και διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη για την ισχυρή βούλησή του να στηρίξει το έργο αυτό, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή της Τοπικής Αρχής η ενδυνάμωση των σχέσεων με την Αλεξάνδρεια αλλά και την Αίγυπτο ευρύτερα.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πάφου ξενάγησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο νεοανεγειρόμενο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Πάφου και, ακολούθως παρέθεσε γεύμα στον Μακαριότατο στο γραφικό λιμανάκι της Πάφου.

3

Σημειώνεται πως ο Δήμος Πάφου είναι αδερφοποιημένος με την ιστορική πόλη της Αιγύπτου και στο πλαίσιο αυτό, Δήμαρχος και Πατριάρχης έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στενές σχέσεις φιλίας και αλληλοεκτίμησης τόσο σε θεσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Πάφο τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ αντίστοιχες επισκέψεις έχει κάνει και ο Δήμαρχος της Πάφου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Home