Φάκελος Αρχηγός Αστυνομίας: Τα δυο σενάρια στο τραπέζι

Φάκελος Αρχηγός Αστυνομίας: Τα δυο σενάρια στο τραπέζι

Τέλος Ιανουαρίου οι εξελίξεις

Ο φάκελος Αρχηγός Αστυνομίας θα ανοίξει ξανά για το Προεδρικό στο τέλος Ιανουαρίου μόλις εννιά μήνες μετά το διορισμό του νυν Αρχηγού Κύπρου Μιχαηλίδη στη θέση και την παύση του Ζαχαρία Χρυσοστόμου στις 07 Μαϊου 2019. Στο τέλος Ιανουαρίου αφυπηρετεί από την Αστυνομία ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους συνεργάτες του και δη τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Σαββίδη θα κληθούν να αποφασίσουν τι θα πράξουν. Όπως πληροφορείται από αρμόδιες πηγές η Offsite αυτή τη στιγμή κερδίζουν έδαφος δυο σενάρια:

Πρώτο: H ανανέωση θητείας του νυν Αρχηγού για άλλους έξι μήνες. Σημειώνεται ότι τόσο στους κόλπους της Αστυνομίας όσο και εκτός επικρατεί ικανοποίηση για το έργο του Αρχηγού Κύπρου Μιχαηλίδη.

Δεύτερο: H αφυπηρέτηση του κ. Μιχαηλίδη και η αντικατάστασή του από τον επιτυχημένο Υπαρχηγό Στέλιο Παπαθεοδώρου. Ωστόσο, ο κ. Παπαθεοδώρου αφυπηρετεί το 2031 και η τριβή στη θέση για 11 ακόμα χρόνια θα επιφέρει φθορά κάτι που προβληματίζει το Προεδρικό.

Το ενδεχόμενο μιας τρίτης λύσης μοιάζει στο παρόν στάδιο απομακρυσμένο. Σημειώνεται ότι η επιλογή Αρχηγού Αστυνομίας καθορίζεται με τον εξής τρόπο: O Υπουργός Δικαιοσύνης εισηγείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον εκλεκτό του και ο Πρόεδρος αποφασίζει.

Home