Φάκελος θανατηφόρα τροχαία - Πότε έγινε το πρώτο στην Κύπρο

Φάκελος θανατηφόρα τροχαία - Πότε έγινε το πρώτο στην Κύπρο

Πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν την τότε εποχή και τι γίνεται σήμερα

Ανατρέξαμε στα αρχεία της Αστυνομίας και βρήκαμε πότε συνέβη το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα συνέβη το 1923 στην Λευκωσία στην περιοχή Αγίου Δομετίου και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός προσώπου.

Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και ακύρωσης της άδειας του.

Να σημειώσουμε ότι το έτος 1923 κυκλοφορούσαν στην Κύπρο 364 εγγεγραμμένα αυτοκίνητα και 64 μοτοσυκλέτες ενώ υπήρχαν 738 πρόσωπα που κατείχαν άδεια οδήγησης.

Τι γίνεται σήμερα

Ασταμάτητο ρέει το αίμα στην άσφαλτο των τελευταίο μήνα στους κυπριακούς δρόμους. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν χάσει την ζωή του 30 συνάνθρωποι μας.

Συνολικά από το 2004 μέχρι και το 2018 έχασαν τη ζωή του σε θανατηφόρα τροχαία 976 πρόσωπα, ενώ με και με τα 30 φετινά θύματα ο αριθμός φτάνει τα 1006.

1

Όπως παρατηρούμε και από τα στατιστικά στοιχεία, οι αριθμοί των νεκρών έχει μειωθεί αρκετά την τελευταία χρόνια, σημαντικοί παράγοντες είναι ότι από το 2004 έχουν αλλάξει αρκετά.

Συγκεκριμένα, από το 2004 έχει εφαρμοστεί η υποχρεωτική ζώνη σε φορτηγά και λεωφορεία αλλά και οι βαθμοί ποινής, επιπλέον έχουν εντατικοποιηθεί οι ενημερωτικές εκστρατείες από πλευράς Αστυνομίας και όχι μόνο.

Άλλος ένα καθοριστικός παράγοντας είναι και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού από τότε η χώρα μας τροποποίησε διάφορες νομοθεσίες όπως για παράδειγμα η μείωση του επιτρεπτού ορίου αλκοόλης.

Έκτορας Γεωργίου

Home