Φεύγει η σκόνη, αλλά έρχονται βροχές

Φεύγει η σκόνη, αλλά έρχονται βροχές

Τα δεδομένα μέχρι την Παρασκευή

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, η οποία αναμένεται να υποχωρήσει μέχρι το πρωί της Τετάρτης. 

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και παροδικά τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ για να καταστούν σύντομα βορειοδυτικοί ως βόρειοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Την Τετάρτη τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Την Πέμπτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα μετά το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΠΗΓΗ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ

 

Home