Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φώναξαν έξω από το Συνεδριακό για τα μέτρα της πανδημίας

Offsite Team -
20.01.2022 - 14:01

Φώναξαν έξω από το Συνεδριακό για τα μέτρα της πανδημίας

Διαμαρτυρία πολιτών κατά των μέτρων έξω από το Συνεδριακό

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ομάδα πολιτών, την Πέμπτη, έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», την ώρα που συζητείτο από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας το νομοσχέδιο, που αφορά στις επικίνδυνες μολυσματικές ασθένειες.

Συγκεκριμένα, αρκετοί πολίτες, μεταξύ τους και παιδιά, συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, όπου διεξάγονται οι εργασίες της Βουλής, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

1

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν κατάργηση των μέτρων που επέβαλε ο Υπουργός Υγείας ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και οι οποίες εκχωρήθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι από τη Νομοθετική εξουσία.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα.

Σε πανό που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι αναγραφόταν το σύνθημα «Δικαίωμα στην επιλογή».

Το νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Ο περί Επικίνδυνων Μολυσματικών Ασθενειών Νόμος του 2021» δίνει την εξουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο και τον Υπουργό Υγείας να εκδίδουν διατάγματα, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, τον περιορισμό της εξάπλωσης επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών και την αποτροπή πιθανής κατάρρευσης του συστήματος υγείας από τη διασπορά επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών.

ΚΥΠΕ

Home