Φόνος Λεωνίδη: Δεν παραδέχθηκαν τις κατηγορίες οι τέσσερις

Φόνος Λεωνίδη: Δεν παραδέχθηκαν τις κατηγορίες οι τέσσερις

Όσα έγιναν στο δικαστήριο

Δεν παραδέχθηκαν ενοχή στις εννέα κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σήμερα, οι τέσσερις Γεωργιανοί, σε σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του 47χρονου  Έρνεστ Λεωνίδη, ομογενή από τη Γεωργία, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2018, στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.  

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, όπου τους απαγγέλθηκαν έξι κοινές κατηγορίες που αφορούν, φόνο εκ προμελέτης,  συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών. Άλλες τρεις κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον 1ο ύποπτο, για πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και πλαστοπροσωπία.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή, ενώ η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στη συνέχιση στην κράτησης τους, μέχρι την έναρξη ακρόασης της υπόθεσης, που ορίστηκε για τις 20 Ιανουαρίου 2020.

 

Υπενθυμίζεται πως το θύμα είχε δεχθεί αριθμό πυροβολισμών ενώ βρισκόταν σε ξύλινο κιόσκι εστιατορίου με δυο ακόμη πρόσωπα και σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η Αστυνομία, πίσω από τη δολοφονία φαίνεται να κρύβεται παράνομη εγκληματική οργάνωση στη Ρωσία, με την οποία ο Λεωνίδης ήρθε σε αντιπαράθεση.

ΚΥΠΕ

Home