Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φωταγωγήθηκε το Προεδρικό για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Offsite Team -
08.05.2022 - 20:29

Φωταγωγήθηκε το Προεδρικό για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Όσα ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ στην τελετή φωταγώγησης

Φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώματην Κυριακή το Προεδρικό Μέγαρο για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή φωταγώγησης ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, συνεχάρη τον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο «για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας με θαλασσαιμία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Ιωσήφ είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση, με πολιτικές που εφαρμόζουν επιδιώκουν να διασφαλίσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. «Απόδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα θέματα που απασχολούν τους ασθενείς είναι η εφαρμογή και η υλοποίηση του ΓεΣΥ, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης που εφαρμόστηκε στον τόπο μας από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε.

Ανέφερε ότι η φωταγώγηση του Προεδρικού Μεγάρου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, με κόκκινο χρώμα το οποίο συμβολίζει την προσφορά αίματος, στέλνει το μήνυμα ότι η Πολιτεία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό σας προσφέροντας κάθε βοήθεια.

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση στους πολίτες να συμβάλουν στις προσπάθειες ευαιασθητοποίησης για τη θαλασσαιμία.

«Το Υπουργείο Υγείας, μόλις προχθές Παρασκευή, απηύθυνε έκκληση για προσφορά αίματος. Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτή την έκκληση, στηρίζοντας έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη» σημεώσε.

Εξέφρασε τέλος θερμές ευχαριστίες στους αιμοδότες, οι οποίοι με την αλτρουϊστική τους πράξη δίδουν στα άτομα με θαλασσαιμία το δικαίωμα σε μια φυσιολογική ζωή.

ΚΥΠΕ

Home