Φωτιά σε σπίτι πιθανώς από ηλεκτρική συσκευή

Φωτιά σε σπίτι πιθανώς από ηλεκτρική συσκευή

Εκτεταμένες ζημιές στην οικία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 17ης  Σεπτεμβρίου  2020 μέχρι και τις 06.00 της 18ης  Σεπτεμβρίου  2020 ανταποκρίθηκε  σε 30 κλήσεις για βοήθεια ,15 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 11.30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία έκαψε έκταση 1 ½   εκτάριο περίπου στην περιοχή  ̈Μελίσσια ̈ παρά το πρώην πάρκο στρουθοκαμήλων στο χωριό Πλατανίσκια. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 2 πυροσβεστικά οχήματα από Βρετανικές Βάσεις, 1 πυροσβεστικό όχημα από Τμήμα Δασών και 1 Φ.Π.Μ από το Ταμείο Θήρας, όλα με τα πληρώματα τους. Επίσης για την πυρκαγιά εργάστηκαν και 4 εναέρια μέσα ( 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη του τμ. Δασών). Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13.17.  Από την πυρκαγιά κάηκαν ξηρά χόρτα, χαμηλή αγρία βλάστηση και αριθμός πεύκων. Έπαθαν επίσης ζημιές η περίφραξη του πάρκου, και εξοπλισμός στην αυλή. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνώνται συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 13.45 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη οικία στην  περιοχή Κόκκινες στην Αγιά Νάπα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου με 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.04.  Από την πυρκαγιά επηρεάσθηκε ολόκληρη η κουζίνα με το περιεχόμενο της και επίπλωση που βρίσκονταν στο ισόγειο ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή ολόκληρου του κτιρίου. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν βρισκόταν κανείς εντός της κατοικίας. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να ξεκίνησε από ηλεκτρικό πρόβλημα σε ηλεκτρική συσκευή της κουζίνας. Τα  ακριβή αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία. 

Home