Φωτιά στο Αρμενοχώρι: Ύποπτο αυτοκίνητο στη σκηνή / Τι άφησε πίσω

Φωτιά στο Αρμενοχώρι: Ύποπτο αυτοκίνητο στη σκηνή / Τι άφησε πίσω

Σε εφαρμογή το Σχέδιο «Ίκαρος 2» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων πυρόσβεση

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 16:15 στην περιοχή Αρμενοχώρι – Παρεκκλησιά – Κρατικό Δάσος Λεμεσού, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 21:00, χθες βράδΙ.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 30 εκταρίων, καλυμμένη με δασική βλάστηση. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 70 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 9 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με 1 πυροσβεστικό όχημα, 6 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, δυνάμεις της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής.  Στις επιχειρήσεις συνέδραμαν 5 προωθητές γαιών και 4 βυτιοφόρα.

Όπως ανέφερε στην Offsite ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Χ. Αλεξάνδρου στη σκηνή εντοπίστηκε ύποπτο όχημα και ήδη ενημερώθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας και άρχισαν έρευνες.

Τέθηκε, επίσης, σε εφαρμογή το Σχέδιο  «Ίκαρος 2» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων πυρόσβεσης. Επιχείρησαν συνολικά 8 πτητικά μέσα από το Τμήμα Δασών, την Εθνική Φρουρά, την Αστυνομία και τις Βρετανικές Βάσεις.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.  

Home