Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φωτίου: Στην Αθήνα για συντονισμό σε θέματα αγνοουμένων

Offsite Team -
20.07.2020 - 15:07

Φωτίου: Στην Αθήνα για συντονισμό σε θέματα αγνοουμένων

Thumbnail
Η ανακοίνωση της Προεδρίας

Αναλαμβάνονται νέες πρωτοβουλίες στο θέμα των αγνοουμένων και προγραμματίζεται σύντομα συνάντηση, στην Αθήνα, όλων των εμπλεκομένων και αρμοδίων Υπηρεσιών Κύπρου και Ελλάδος για λήψη άμεσων και συντονισμένων μέτρων σε όλα τα επίπεδα, όπως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και αλλού, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου , προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του απόδημου ελληνισμού όπως και των οργανωμένων συνόλων των συγγενών αγνοουμένων Κύπρου και Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Φωτίου είχε σήμερα στο Γραφείο του συνάντηση με τετραμελή αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις για τις Μαύρες Επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από την Πρόεδρο της Επιτροπής Μαρία Καλμπουρτζή όπως και από τρία άλλα μέλη της Οργάνωσης.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία, ο Επίτροπος εξέφρασε για ακόμη μία φορά την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης, του ιδίου, αλλά και του κυπριακού ελληνισμού γενικότερα, για τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλαδιτών αδελφών μας στην υπεράσπιση της ελευθερίας και ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και συμπαράταξης στις δοκιμαζόμενες οικογένειες των Ελλήνων αγνοουμένων που αναμένουν καρτερικά και με αξιοπρέπεια για τόσες δεκαετίες να πληροφορηθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. 

Ο Επίτροπος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στις προσπάθειες επίλυσης της τραγωδίας των αγνοουμένων λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και της έλλειψης συνεργασίας από μέρους της κατοχικής δύναμης. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο η διεθνής κοινότητα και οι ισχυροί της γης να σιωπούν και να ανέχονται την απάνθρωπη και βάρβαρη συμπεριφορά της κατοχικής δύναμης σε ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα που προκαλεί καθημερινά τόσο πόνο και δυστυχία για τόσες δεκαετίες, στις οικογένειες των αγνοουμένων.

Συνεχίζοντας, ο Επίτροπος προέβη σε εκτενή ενημέρωση για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας, για ανατροπή του απαράδεκτου και επικίνδυνου σκηνικού που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση είναι δύσκολη και οριακή, σημείωσε, προσθέτοντας ότι δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες, οι προσπάθειες μας επηρεάστηκαν λόγω της πανδημίας.

ΚΥΠΕ

Home