Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φωτογράφοι: Ζητούν ρύθμιση επαγγέλματος από Βουλή λόγω Ορέστη

Offsite Team -
15.05.2019 - 12:03

Φωτογράφοι: Ζητούν ρύθμιση επαγγέλματος από Βουλή λόγω Ορέστη

Thumbnail
Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα με «Ορέστη»

Επιστολή για επίσπευση των διαδικασιών και προώθηση της πρότασης Νόμου για τη ρύθμιση του επαγγέλματος του φωτογράφου απέστειλε στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων Πάμπος Χαραλάμπους.

 

Στην επιστολή του, αναφέρει πως με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και εξαιτίας του γεγονότος ότι τα ΜΜΕ έχουν συνδέσει το επάγγελμα του καθ΄ ομολογία δολοφόνου στρατιωτικού με αυτό του φωτογράφου, ο Σύνδεσμος ζητά όπως επιταχύνει η Επιτροπή τις διαδικασίες για την προώθηση της πρότασης νόμου, που είναι κατατεθειμένη στην Επιτροπή και αφορά τη ρύθμιση του επαγγέλματος.

 

Με την ψήφιση της πρότασης νόμου διασφαλίζεται η προστασία της κοινωνίας, αφού για να εξασφαλιστεί η επαγγελματική άδεια του φωτογράφου θα πρέπει να παρουσιάζονται μια σειρά από ντοκουμέντα περιλαμβανομένου και του λευκού ποινικού μητρώου.

«Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες τις και να βοηθήσει τoν επαγγελματία φωτογράφο που με αγώνα προσπαθεί να κρατηθεί στο επάγγελμα. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Φωτογράφων επιδιώκει να βοηθήσει στη συνέχιση του φωτογραφικού επαγγέλματος από πραγματικούς επαγγελματίες, που με τις γνώσεις τους αναδεικνύουν την τέχνη της φωτογραφίας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα συνθήκες ασφάλειας κατά την φωτογράφιση. Η πρόταση νόμου θα αποτρέψει κινδύνους που ελλοχεύουν σε παράνομες φωτογραφήσεις», αναφέρεται στην επιστολή.

Home