Φωτορεπορτάζ: Οι στιγμές που μας συγκλόνισαν στην υπόθεση Ορέστη

Φωτορεπορτάζ: Οι στιγμές που μας συγκλόνισαν στην υπόθεση Ορέστη

Το πτώμα στο Φρεάτιο το οποίο έμελλε να αποκαλύψει μια φρίκη στην Κυπριακή Κοινωνία  

Κανένας δεν μπορούσε να υπολογίσει πριν από δύο μήνες τι θα ακολουθούσε της ανακάλυψης μια ανθρώπινης σωρού στο Φρεάτιο Μεταλλείου στο Μιτσερό. Δύο μήνες μετά τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο στην Κυπριακή Κοινωνία, η οποία ταρακουνήθηκε από σωρεία αποκαλύψεων για την αδιστακτη δράση του 35χρονου Ίλαρχου της ΕΦ. 

Πενηντα Εννια μέρες ερευνών από τις αρχές έφεραν την εξιχνίαση της υπόθεση με πολλούς αφανείς ήρωες να παλεύουν καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες με αποτέλεσμα να καταφέρουν μέσα από μεγάλη υπομονή ακόμα και όταν οι δυνάμεις τους άρχισαν να τους εγκαταλείπουν να εντοπίσουν και τα 7 θύματα του Ορέστη.

Οι σκηνές και οι εικόνες από την αποκάλυψη της φρίκης σε 4 σημεία σοκάρουν. Πτώματα σε βαλίτσες, πτώματα τυλιγμένα σε σεντόνι και δεμένα με τσιμεντομπλοκ, ανάμεσα τους και δύο μικρά παιδιά. 

Στην πρώτη γραμμή της όλης επιχείρησης ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας αλλά και οι δύτες οι οποίοι μέσα από αντίξοες συνθήκες ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ανάσυρσης των σορών μέσα από τους υγρούς τάφους του 35χρονου «Ορέστη».

Η ικανοποίηση με την ολοκλήρωση της αποστολής τους δείχνει το προσωπικό στοίχημα που ο καθένας προσωπικά έβαλε με τον εαυτό του έτσι ώστε αυτή η φρίκη να αποκαλυφθεί με την ανακάλυψη των θυμάτων

Στους δύο μήνες της πολύκροτης υπόθεσης οι Αρχές και τα μέλη της ιδιωτικής της Εταιρείας εργάστηκαν ακατάπαυστα με σκοπό και στόχο την εξιχνίαση της υπόθεσης, κάτι που κατάφεραν μέσα σε δύσκολες συνθήκες…

Τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο στο Φρεάτιο του Μεταλλείου στο Μιτσερό, στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου αλλά και στο σημείο στο Πεδίο Βολής στην Ορούντα όπου βρέθηκε ανθρώπινη σορός…..

H Offsite επέλεξε και σας παρουσιάζει σήμερα την πορεία αυτών των δύο μηνών μέσα από φωτογραφίες.  

Οι μεταφορές θυμάτων

Η συγκίνηση.....

Τα τέσσερα σημεία της φρίκης....

Πηγή Φωτογραφιών: ΚΥΠΕ

Home