Φουντώνει η συζήτηση για νέο lockdown-Δεν αντέχουν τα νοσοκομεία

Φουντώνει η συζήτηση για νέο lockdown-Δεν αντέχουν τα νοσοκομεία

Ζητούν εδώ και τώρα μέτρα οι επαγγελματίες υγείας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στα όρια τους φθάνουν τα νοσοκομεία στην Κύπρο με τις νοσηλείες που αυξάνονται ραγδαία τις τελευταίες μέρες ενώ τα 800 και πλέον ημερήσια κρούσματα των τελευταίων ημερών, με μαθητική ακρίβεια θα φέρουν… το χάος σε λίγες μέρες με αύξηση νοσηλίων.

>>> Δείτε επίσης: Μόνο μία χαλάρωση Μεγάλο Σάββατο - Τίποτα το Πάσχα (Οι σκέψεις)

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 284 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 68 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 68 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 30 είναι διασωληνωμένοι, οι πέντε νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 33 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

>>> Δείτε επίσης: Το μυστικό του AstraZeneca που δεν έχει το Pfizer

Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, σήμερα Τρίτη η πληρότητα έφτασε στο 100% αφού νοσηλεύονται 75 ασθενείς με κορωνοϊό.

Από τους 75 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, οι 8 βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης, ενώ 19 άτομα είναι κλινήρη.

Ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στον Γιώργο Κασκάνη (Δ/ντη ειδήσεων Άλφα) τόνισε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποια μέτρα τα οποία να ελέγξουν κατά το δυνατό την διασπορά. Είναι κρίσιμες οι ώρες τόνισε και όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η μαγκιά της απειθαρχίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά που αφορά τους συνανθρώπους μας. 

Το πρωί της Τρίτης η Λειτουργός Τύπου του Υπ. Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου μιλώντας στην «Offsite On Air» της Digital tv, τόνισε ότι εάν επιδεινωθεί η κατάσταση θα είναι μονόδρομος η αυστηροποίηση των μέτρων. 

Υπεύθυνοι θαλάμων covid αλλά και νοσηλευτές με διάφορες παρεμβάσεις τους, εκπέμπουν SOS για την τραγική κατάσταση που έφτασαν στα νοσοκομεία τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για να μειωθούν τα κρούσματα και να ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού. 

Ως γνωστό αποφασίστηκε ότι θα δοθεί παράταση για 2 εβδομάδες στα υφιστάμενα μέτρα αλλά η  οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία και η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα και να έχουμε σύντομα νέα αυστηρά μέτρα.

Οι Επιδημιολόγοι θα έχουν σήμερα τηλεδιάσκεψη και αναλόγως θα ενημερώσουν τον Υπουργό Υγείας και το Υπουργικό για την κατάσταση και τα επόμενα βήματα. 

Home