Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φθινόπωρο έρχεται ΜΟΤ σε μοτοσικλέτες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
16.06.2022 - 06:00

Φθινόπωρο έρχεται ΜΟΤ σε μοτοσικλέτες

Θα καθοριστούν οι προδιαγραφές που θα ισχύσουν όπως και το κόστος

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το προσεχές διάστημα θα είναι καθοριστικό για την εφαρμογή του περιοδικού τεχνικού ελέγχου μοτοσικλετών (ΜΟΤ). Η συζήτηση που άρχισε από τις αρχές του χρόνου, φαίνεται να υλοποιείται και οι αρμόδιοι βάζουν στόχο το φθινόπωρο τα συνεργεία οχημάτων  να προσφέρουν και ΜΟΤ σε μοτοσικλέτες.

Όπως εξήγησε στην Offsite News ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Γιάννης Νικολαϊδης, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2022 θα καθοριστούν οι προδιαγραφές που θα ισχύσουν όπως και το κόστος. Ακολούθως, το Τμήμα θα βγει σε δημόσια διαβούλευση για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. Ο Τεχνικός Έλεγχος Μοτοσικλετών θα ισχύει για περίοδο 2 ετών όπως και στα αυτοκίνητα.

>>>Διαβάστε επίσης: Θέλουν να σταματήσουν τα εξώστ που μπουμπουρίζουν - 3 μέτρα<<<<

Θα γίνουν εξετάσεις

Προτού τεθεί σε ισχύ το ΜΟΤ σε μοτοσικλέτες οι τεχνικοί - μηχανικοί και ιδιοκτήτες συνεργείων που ενδιαφέρονται  θα εκπαιδευτούν και θα δώσουν εξετάσεις. Σημειώνεται ότι όσοι μηχανικοί θα προσφέρουν Τεχνικό Έλέγχο Μοτοσικλετών θα αγοράσουν και τον  ειδικό εξοπλισμό για το ΜΟΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προδιαγραφές για το MOT μοτοσικλετών δεν θα περάσουν από τη Βουλή. Σημειώνεται ότι  «βάσει ανάλυσης των στοιχείων οι οδηγοί μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων είναι ευάλωτη ομάδα οδηγών γι’αυτό αποφασίστηκε  να ληφθούν μέτρα  μέτρα για να αποφευχθούν θανατηφόρα δυστυχήματα και ένα από αυτά είναι το MOT σε μοτοσικλέτες.

 

Home