Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φυλάκιση 3,5 ετών σε 42χρονο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Offsite Team -
06.08.2020 - 14:50

Φυλάκιση 3,5 ετών σε 42χρονο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Thumbnail
Το ιστορικό της υπόθεσης

Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 3,5 ετών σε 42χρονο κατηγορούμενο που παραδέχθηκε ενοχή σε δύο κατηγορίες άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς και δύο κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κακουργιοδικείου, ο 42χρονος, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την ονομασία Instagram, προσέγγισε παιδιά γυμνασίου ηλικίας 14 και 15 ετών αντίστοιχα και απέκτησε πρόσβαση σε φωτογραφικό υλικό και βίντεο που παρουσιάζουν τους ανήλικους γυμνούς.

Επίσης, όπως αναφέρεται, προκάλεσε τους εν λόγω ανήλικους να γίνουν μάρτυρες απεικόνισης σεξουαλικών πράξεων χωρίς οι ανήλικοι να συμμετέχουν.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος βαρύνεται με μια προηγούμενη καταδίκη για παρόμοια αδικήματα.

Το Κακουργιοδικείο στην επιβολή της ποινής τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων,η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους όσο και από την ποινή δεκαετούς φυλάκισης που προβλέπει ο σχετικός Νόμος.

Τονίστηκε επίσης ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε για τους παράνομους σκοπούς του το διαδίκτυο, έναν χώρο που αποτελεί μέσο επικοινωνίας νεαρών κυρίως προσώπων όχι για να επικοινωνήσει αλλά για να ικανοποιήσει τις χυδαίες ορέξεις του εις βάρος ανηλίκων παιδιών.

Σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο, πρόκειται για συμπεριφορά απαράδεκτη και απερίγραπτα χυδαία που προκαλεί αποστροφή στο κάθε υγιές μέλος της κοινωνίας και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντιμέτωπο της τον Νόμο με την επιβολή αποτρεπτικών ποινών.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη για σκοπούς μετριασμού της ποινής, την άμεση παραδοχή του Κατηγορουμένου, τις προσωπικές, οικογενειακές του συνθήκες.

Επίσης, έλαβε υπόψη τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία προέκυψαν λόγω κακοποίησης του κατά την παιδική του ηλικία χωρίς όμως αυτά να αποτελούν σημαντικό λόγο για μη επιβολή αυστηρής ποινής, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home