Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φυλακτού/ΙΝΚΓ: Από τους πιο υψηλούς παγκόσμια ο αριθμός δειγμάτων

Offsite Team -
31.03.2020

Φυλακτού/ΙΝΚΓ: Από τους πιο υψηλούς παγκόσμια ο αριθμός δειγμάτων

Thumbnail
"Οι αριθμοί μας συγκρίνονται πολύ υψηλά, σε παγκόσμια βάση, σε σχέση με τον πληθυσμό"

Ο αριθμός των δειγμάτων που διεκπεραιώνεται καθημερινά για την ανίχνευση του κορωνοϊού από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ), είναι από τους πιο υψηλούς παγκοσμίως σε σχέση πάντα με τον πληθυσμό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκτελεστικός Ιατρικός του Διευθυντής, Λεωνίδας Φυλακτού.

Όπως ανέφερε, ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού αποθεμάτων αναλωσίμων που έχουν όλες οι χώρες, κι όχι μόνο η Κύπρος, «το τεστ πρέπει να γίνεται με φειδώ και να δούμε ποιοι θα το κάνουν».

Προς το παρόν, τόνισε, έχουμε αποθέματα αναλωσίμων για τη διενέργεια των εξετάσεων και δεν τίθεται θέμα.

Είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν διεκπεραιωθεί έξι χιλιάδες εξετάσεις, ενώ η ροή των δειγμάτων που φθάνουν στο Ινστιτούτο είναι συνεχής.

«Ό,τι μας στέλνει το Υπουργείο Υγείας, εμείς το διεκπεραιώνουμε κι αυτός ο όγκος είναι περίπου 400-500 εξετάσεις την ημέρα. Οι αριθμοί μας συγκρίνονται πολύ υψηλά, σε παγκόσμια βάση, σε σχέση με τον πληθυσμό», είπε.

Καθημερινή επικοινωνία με τα κατεχόμενα

Υπό την ιδιότητα του ως Ε/κ Επικεφαλής της Δικοινοτικής Ομάδας Υγείας, ο κ. Φυλακτού, ανέφερε ότι «είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τα κατεχόμενα όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».  

«Προσπαθούμε», σημείωσε, «να διευθετήσουμε τα προβλήματα των Τουρκοκυπρίων που σχετίζονται κυρίως με φάρμακα. Ήδη έχουν σταλεί κάποια φάρμακα και προσπαθούμε να διευθετήσουμε ανάγκες που δεν μπορούν να τις διεκπεραιώσουν εκεί».

ΚΥΠΕ

Home