Γ. Γιαννάκη Επ. Εθελοντισμού- ΜΚΟ: Ασφυκτικός ο έλεγχος

Γ. Γιαννάκη Επ. Εθελοντισμού- ΜΚΟ: Ασφυκτικός ο έλεγχος

Βάσει του Μητρώου που τηρείται από το Υπουργείο Εσωτερικών όλες οι ΜΚΟ είναι καταγραμμένες με όλα τα συναφή τους στοιχεί

Σαν Προμηθείς από τις σπάνιες φορές στην πολιτικοκοινωνική ιστορία της χώρας έδρασαν αρμόδιοι φορείς και απέκοψαν τον ομφάλιο λώρο επιτήδειων που εκμεταλλευόμενοι την «ασπίδα» της ονομασίας «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» (ΜΚΟ) ενδεχομένως να προσπαθούσαν εμπλοκή στην υπόθαλψη της  παράνομης μετανάστευσης, όπως συνέβηκε σε άλλες χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα που δρώντας σαν Επιμηθείς έτρεχαν να τις ρυθμίσουν με νομοθετήματα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε με την μορφή του κατ’ επείγοντος από την Βουλή των Ελλήνων αυτή την χρονική περίοδο. Ωστόσο,  φαίνεται ότι είναι πλέον πολύ αργά, αφού οι ΜΚΟ εδραιώθηκαν και αποκόμισαν εκατομμύρια Ευρώ, ενώ αποτελούν κάποιες εξ αυτών, όπως αποκάλυψαν τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ όσο και ο αρμόδιος Υπουργός ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ και ο Αναπληρωτής Υπ. Μετ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ,  τους κύριους διακινητές παράνομων μεταναστών στην χώρα. 

Όπως  επισήμανε στην Offsite και ο Επίτροπος Εθελοντισμού- ΜΚΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ο οποίος ενεπλάκη στο θέμα πρόκειται περί σημαντικού νόμου που ψηφίστηκε μετά από έντονες διαβουλεύσεις δυόμιση και πλέον ετών και έβαλε τάξη στις ΜΚΟ αλλά και στα υπόλοιπα σωματεία. Ο κ. Γιαννάκη τόνισε ότι μπήκε τάξη στον τομέα δράσης τους και όλες έχουν «όνομα και επίθετο» δηλαδή καθορίζονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η διεύθυνση της έδρας τους, ενώ παρουσιάζουν και οικονομικούς ισολογισμούς προς εξακρίβωση οποιονδήποτε παρατυπιών. 

Ανέφερε ακόμη ο Επ. Εθελοντισμού και ΜΚΟ ότι η κατάργηση των επονομαζόμενων λεσχών έβαλε περαιτέρω τάξη στον εν λόγω τομέα με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Βάσει του Μητρώου που τηρείται από το Υπουργείο Εσωτερικών όλες οι ΜΚΟ είναι καταγραμμένες με όλα τα συναφή τους στοιχεία ώστε οποιοσδήποτε να μπορεί να ανατρέξει σ’ αυτά.  

Την εμπειρία της ρύθμισης του θέματος των ΜΚΟ μετέφερε στην Ελλάδα ο κ. Γιαννάκη σε μια περίοδο που η μητέρα Πατρίδα ταλανίζεται από το προσφυγικό και την δράση των εν λόγω οργανώσεων που η πλειοψηφία εξ αυτών αποδεικνύεται ότι μετατράπηκαν σε επιχειρήσεις που διακινούν μετανάστες αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Λόγω δε της φυσιογνωμίας τους και της ευγενούς δράσης ορισμένων εξ αυτών παρεισέφρησαν και οι παράνομοι που εκμεταλλεύονταν τα τρωτά της αρρύθμιστης λειτουργίας τους. 

Home