Γάμοι και βαπτίσεις: Τι θα ισχύει με τα νέα μέτρα

Γάμοι και βαπτίσεις: Τι θα ισχύει με τα νέα μέτρα

Με ποιον τρόπο θα παρευρίσκονται οι προσκεκλημένοι / Οι ευθύνες των επιχειρηματιών

Κανένας ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να παραστεί σε γάμους ή  βαφτίσεις από τις 15 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021.

 Με βάση την απόφαση,  όλοι οι προσκεκλημένοι 12 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον υποβληθεί σε μια τουλάχιστον δόση εμβολίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Εξαλλου, στις 18 του μήνα όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση εμβολίου θα χάσουν το safe pass τους. Ως εκ τούτου για να αποκτήσουν δικαίωμα να παρευρεθούν σε γάμους ή βαφτίσεις πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού (pcr) με ισχύ 72 ωρών  η rapid test με ισχύ 48 ωρών.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νυκτερινών Κέντρων Διασκέδασης Νίκος Βασιλείου ανέφερε ότι με τα νέα μέτρα θα πρέπει να συμμορφωθούν και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων η κέντρων αναψυχής που θα φιλοξενήσουν γαμήλιες τελετές ή βαφτίσεις.

Οι υπεύθυνοι των εστιατορίων θα πρέπει από τις 15 Δεκεμβρίου να ελέγχουν κατά πόσο οι προσκεκλημένοι έχουν υποβληθεί τουλάχιστον στην πρώτη δόση εμβολίου. Από τις 18 Δεκεμβρίου θα πρέπει να ελέγχεται το πιστοποιητικό 3ης δόσης αλλιώς το αρνητικό pcr τεστ η rapid test. Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι οι επιχειρηματίες οφείλουν να εφαρμόζουν τα μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος.

>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Εξάλλου, την αντίδραση και τον «θυμό» της Βιομηχανίας των Κέντρων Αναψυχής, με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας, μεταφέρει ο ΓΓ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, ο οποίος καλεί τον Υπουργό Υγείας «να αφουγκραστεί τα όσα με αγανάκτηση δημόσια εκφράζουν οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις».

Home