Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓΔ Λ/κας - Αμμοχώστου: Κόσμος που έχει ανάγκη θα τύχει θεραπείας

Offsite Team -
03.06.2019 - 20:54

ΓΔ Λ/κας - Αμμοχώστου: Κόσμος που έχει ανάγκη θα τύχει θεραπείας

Thumbnail
Τι δήλωσε ο  Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Λάρνακας-Αμμοχώστου Γεώργιος Καροτσάκης

Οδηγίες σε όλους τους γιατρούς, στους νοσηλευτές και το προσωπικό των Νοσοκομείων Λάρνακας και Αμμοχώστου να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς, έδωσε ο  Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Λάρνακας-Αμμοχώστου Γεώργιος Καροτσάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Καροτσάκη, η πρώτη ημέρα σίγουρα δημιουργεί νέες ελπίδες, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ,  είναι μια νέα αρχή.

«Σε κάθε αρχή υπάρχουν δυσκολίες, εξήγησε. Το ευχάριστο μέχρι στιγμής, συνέχισε, είναι πως  δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τυχόν προβλήματα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο.

«Οι οδηγίες μου σε όλους τους γιατρούς, στο προσωπικό, στο νοσηλευτικό, όλος ο κόσμος θα πρέπει να τύχει θεραπείας, είπε.  Είτε δουλέψει το σύστημα μέσω του ΓΕΣΥ είτε όχι. Δεν θα φύγει ασθενής, όσον κι αν τύχει να ταλαιπωρηθεί και λίγο, αλλά χωρίς θεραπεία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.»

Ανέφερε επίσης πως έχει προσληφθεί έκτακτο προσωπικό, ιατρικό, γραφειακό και νοσηλευτικό και θα έρθουν κι άλλο προσωπικό στην συνέχεια.  «Συνεπώς, είπε, όλα αυτά τα προβλήματα που τυχόν να αντιμετωπίσουμε, είμαστε εδώ να τα λύσουμε και με τις νέες προσλήψεις και λοιπά θα ενισχυθούμε περισσότερο για φροντίσουμε και τον κόσμο, ο οποίος τόσο πολύ χρειάζεται την βοήθειά μας, αλλά και εμείς την δική τους κατανόηση για αυτές τις δυσκολίες που θα έχουμε γιατί πρόκειται για νέο σύστημα. Αλλά είναι γιορτή σήμερα και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι.»

Ερωτηθείς πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση, ανέφερε πως θα χρειαστούν σίγουρα 2-3 μήνες πιστεύω για το δουλέψουν καλύτερα και οι γιατροί και το προσωπικό. «είναι ένα νέο σύστημα, είπε. Παρόλο που έχουν τύχει εκπαίδευσης, εντούτοις στην πρακτική εφαρμογή τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και αυτό δεν σταματά στους τρεις μήνες. Θα συνεχίσει η βελτίωση των υπηρεσιών που θα παρέχουμε στο σύνολο και έχουμε προγραμματίσει, σχεδιάσει για να μπορέσουμε να καταστήσουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια τόσο παραγωγικά, ανταγωνιστικά στο νέο ρυθμιστικό  ανταγωνισμό που δημιουργείται δια μέσου του ΓΕΣΥ, συνεπώς το ΓΕΣΥ μας αναγκάζει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί. Και αυτό θα κάνουμε.

Μια αυτονόμηση συνήθως χρειάζεται πέντε χρόνια ιδιαίτερα στα  δημόσια νοσηλευτήρια. Εμείς όμως έχουμε δράσει άμεσα κάναμε πολλές ενέργειες, έχουμε πολλά να κάνουμε, σημασία έχει να πεισμώνουμε στο κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και θέλουμε να διαψεύσουμε όλους αυτούς που θέλουν να κλείσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.  Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, ανέφερε έντονα, αντιθέτως εμείς θα παλέψουμε και να προβληματίζεται ο ιδιωτικός τομέας για την δική μας απόδοση και να ανεβάζουν κι αυτοί στην συνέχεια τη δική τους απόδοση.»

Home