«Γενί Ντουζέν»: Ένας χρόνος από το άνοιγμα του Βαρωσιού

«Γενί Ντουζέν»: Ένας χρόνος από το άνοιγμα του Βαρωσιού

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» γράφει σήμερα ότι ένας χρόνος πέρασε από το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Αναφέρει ακόμα ότι ακόμα δεν υλοποιήθηκε η υπόσχεση για διενέργεια απογραφής στην περίκλειστη πόλη και δεν δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» του καθεστώτος η απόφαση για αποχαρακτηρισμό του 3,5 % του Βαρωσιού από στρατιωτική περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν το 1974 στο Βαρώσι υπήρχαν 45 ξενοδοχεία και 60 ξενοδοχειακά διαμερίσματα με πέραν των 10 χιλιάδων τουριστικών κλινών, ενώ τώρα βρίσκεται στην νεκρή ζώνη και άρχισαν επισκέψεις στην περιοχή στο πλαίσιο του «τουρισμού της θλίψης».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Υπενθυμίζεται ότι κατά την θερινή περίοδο άνοιξαν δύο παραλίες προς χρήση, «αφαιρέθηκαν τα ονόματα κάποιων κτιρίων», δημιουργήθηκε ένας «Κήπος για Τσάι» και ανακοινώθηκε ότι άνοιξε για προσευχή το μικρό τζαμί Μπιλάλ Αγά στις 20 Ιουλίου 2021.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή (ΑΑ), 240 χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν το Βαρώσι μέσα σε έναν χρόνο.

Η Τουρκία και οι «αρχές» του ψευδοκράτους απευθύνουν έκκληση προς τους Ελληνοκύπριους που κατέχουν ακίνητη περιουσία στο Βαρώσι να αποταθούν στην «επιτροπή ακίνητων περιουσιών», όμως δεν εξετάζονται οι αιτήσεις στην «Επιτροπή», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι στην «Επιτροπή» υπάρχουν 338 φάκελοι αιτήσεων από άτομα και εταιρείες για το περίκλειστο Βαρώσι, όμως «κανένας από αυτούς τους φακέλους δεν άνοιξε ακόμα».

Οι αιτήσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν 2.438 στρέμματα, δηλαδή πέραν του μισού της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού, η οποία ανέρχεται στις 4.638 στρέμματα, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο καταλήγει επισημαίνοντας ότι μετά τις νέες ενέργειες στο Βαρώσι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επαναβεβαίωσε τα σχετικά ψηφίσματα, συμπεριλαμβανομένων των 550 του 1984 και 789 του 1992, στα οποία αναφέρεται ότι το Βαρώσι δεν μπορεί να ανοίξει για εγκατάσταση κανενός άλλου εκτός από τους νόμιμους κατοίκους του.

ΚΥΠΕ

Home