Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γενί Ντουζέν: Κρούσμα σε μονάδα του κατοχικού στρατού

Offsite Team -
20.08.2020 - 17:10

Γενί Ντουζέν: Κρούσμα σε μονάδα του κατοχικού στρατού

Thumbnail
Πρόκειται για λοχία και στη μονάδα έχουν ήδη ληφθεί μέτρα, αναφέρει το δημοσίευμα

Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε μονάδα του τουρκικού κατοχικού στρατού στη Λύση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, που αναφέρει ότι πρόκειται για λοχία και στη μονάδα έχουν ήδη ληφθεί μέτρα.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην εν λόγω μονάδα υπάρχει καντίνα που χρησιμοποιούσαν και πολίτες και η οποία έκλεισε αμέσως, όπως και το ζαχαροπλαστείο δίπλα της. Εχει επίσης απαγορευθεί η είσοδος και έξοδος από τη μονάδα.

 

Ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λύσης, Αχμέτ Λατίφ δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο στρατός λαμβάνει όλα τα μέτρα.

 

Στο μεταξύ, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, σε συνεδρία όλων των αρμόδιων τοπικών φορέων και «αρχών» και στην παρουσία «αστυνομίας», «πολιτικής άμυνας» και άλλων, λήφθηκε σειρά μέτρων μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στην περιοχή. Ανακοινώθηκε ότι αυξάνονται οι έλεγχοι για την τήρηση μέτρων ασφαλείας, χρήση μασκών και τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης σε όλα τα κέντρα συνάθροισης, σε παιδικούς χώρους, εστίασης και τόμπολας, όπως και σε εργασιακούς χώρους.

Θα γίνουν απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων, σε συνεργασία και συντονισμό με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και άλλων χώρων, θα διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει επαρκής αριθμός μασκών, γαντιών και αντισηπτικών. Η «αστυνομία» θα ελέγχει τους αθλητικούς χώρους και όπου διεξάγονται αγώνες για την τήρηση των αποστάσεων, όπως και η τήρηση των κανόνων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.  

Χθες εντοπίστηκαν άλλα 4 κρούσματα στα κατεχόμενα σε 1.309 διαγνωστικούς ελέγχους. Τρία από τα νέα κρούσματα έφτασαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς και το ένα ατμοπλοϊκώς. Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 234.

Στην Τουρκία χθες εντοπίστηκαν ακόμη 1.303 νέα περιστατικά από σύνολο 87.233  διαγνωστικών εξετάσεων και απεβίωσαν 23 άτομα ενώ αποθεραπεύθηκαν 1,002.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία ανήλθε στις 253.108  και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της νόσου στους 6.039.  Σε ΜΕΘ βρίσκονται 719 ασθενείς, ενώ το ποσοστό των διασωληνωμένων είναι στο 7,4%.

ΚΥΠΕ

Home