Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γενικός Διευθυντής ΥΠΑΜ: Στόχος μια δίκαιη λύση

Offsite Team -
26.09.2021 - 13:54

Γενικός Διευθυντής ΥΠΑΜ: Στόχος μια δίκαιη λύση

«Που θα απελευθερώνει την Κύπρο»

Βασικός στόχος της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, που θα μας απελευθερώνει από τον κατοχικό στρατό και θα επανενώνει την πατρίδα, απαλλάσσοντας την από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, ανέφερε την Κυριακή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Ανδρέας Λουκά.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε επιμνημόσυνο λόγο, που απηύθυνε εκ μέρους της Κυβέρνησης στο εθνικό μνημόσυνο πεσόντων στην κοινότητα Ποτάμι, ο κ. Λουκά είπε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά επαναλαμβάνει την ισχυρή της δέσμευση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και ουσιαστική εμπλοκή σε ένα εποικοδομητικό διάλογο εντός του πλαισίου που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

«Ήδη», ανέφερε, «με αφορμή και την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη η συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα και επικεντρώθηκε γύρω από θέσεις και απόψεις, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ελπίδα και προοπτική για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως είπε «η Κύπρος, ως κράτος μέλος της ΕΕ, παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στις αρχές και στις αξίες, που διέπουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών» και επιδιώκει μια λειτουργική λύση, που να είναι αποδεκτή από τον λαό, να διασφαλίζει πρωτίστως την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή ταυτότητα του κράτους.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΜ είπε ακόμα πως πρώτιστη υποχρέωση, αλλά και ύψιστη τιμή σε όσους έδωσαν τη ζωή τους και σε όσους αγνοούνται ακόμα «είναι να επανενώσουμε την πατρίδα μας, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες ασφάλειας και προοπτικές ευημερίας, ανάπτυξης και προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους του τόπου μας».

«Μόνο έτσι θα εκπληρώσουμε το επιτακτικό μας χρέος απέναντι στους ήρωές μας. Μόνο έτσι θα δικαιωθούν οι θυσίες τους», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home