Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γεροσκήπου: Aπολογισμός ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Offsite Team -
17.10.2022

Γεροσκήπου: Aπολογισμός ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε ετοιμότητα για τυχόν επανάληψή των φαινομένων

Σε απολογισμό των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην επαρχία Πάφου προέβη ο δημαρχεύων της Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε ετοιμότητα για τυχόν επανάληψή των φαινομένων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηβασίλης σημείωσε πως ο Δήμος Γεροσκήπου είχε λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινμένων και πως η κατάσταση αντιμετωπίστηκε επιτυχημένα.

Όπως ανέφερε, είχε προχωρήσει σε καθαρισμό των φρεατίων σε όλα τα σημεία της επικράτειας του Δήμου, ενώ συνεργεία είχαν ενημερωθεί για άμεση παρέμβαση. 

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια συνέχισε, τα συνεργεία έδρασαν, αφού από τις έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην επαρχία Πάφου και ειδικά στη Γεροσκήπου,  υλικά μετακινήθηκαν σε διάφορους δρόμους και φράχτηκαν σχάρες από τη ροή των υδάτων.

Την Κυριακή, είπε, τόσο ο ίδιος όσο και λειτουργοί του Δήμου βρίσκονταν επί ποδός από τις 06:00 της Κυριακής και επισκέφτηκαν τα διάφορα σημεία, ενώ προχώρησαν στην αφαίρεση των σχαρών.

Το πρόβλημα, είπε, προκλήθηκε επειδή τα φερτά υλικά έκλειναν τις σχάρες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα απορροής των υδάτων. 

Η κατάσταση, είπε ο κ. Χατζηβασίλης, αντιμετωπίστηκε επιτυχημένα εκτός από δύο τρεις περιπτώσεις κατοικιών και ένα κατάστημα στην Γεροσκήπου που ήταν ειδικές περιστάσεις, όπως ανέφερε.

Είπε ακόμη πως στις υπόλοιπες περιοχές της Γεροσκήπου δεν παρατηρήθηκαν ζημιές είτε σε κατοικίες είτε σε άλλα καταστήματα και υποστατικά. 

Ο κ. Χατζηβασίλης είπε πως γενικότερα το σύστημα απορροής των νερών στον Δήμο Γεροσκήπου λειτουργεί ικανοποιητικά, προσθέτοντας ωστόσο πως βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή και σε πλήρη συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους ούτως ώστε να μπορούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να είναι αποτελεσματικοί.

Στόχος μας ως Τοπική Αρχή είναι να λύνουμε έκτακτα προβλήματα εκεί και όπου υπάρχουν. 

Σημειώνεται πως το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα η πυροσβεστική δεν δέχτηκε νέες κλήσεις για άντληση νερών πέραν από τις 30 κλήσεις που είχε δεχθεί το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή. 

ΚΥΠΕ

Home