ΓεΣΥ: Αγώνας δρόμου από ΟΑΥ - Πόσοι γιατροί γράφτηκαν

ΓεΣΥ: Αγώνας δρόμου από ΟΑΥ - Πόσοι γιατροί γράφτηκαν

Τα κίνητρα του κράτους για ένταξη ιδιωτικών νοσοκομείων στο ΓεΣΥ
Τα επόμενα βήματα και γιατί είναι σε εγρήγορση στον ΟΑΥ

Αγώνα δρόμου κάνουν στον ΟΑΥ με στόχο να προλάβουν να είναι όλα έτοιμα με την επίσημη έναρξη του ΓεΣΥ την 1η Ιουνίου. Στον οργανισμό αναμένεται τις επόμενες μέρες να αυξήσουν ρυθμούς έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα και αν είναι δυνατόν το ΓεΣΥ να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα από την πρώτη κιόλας μέρα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΥ το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει επιμόρφωση σε όλους του παρόχους υγείας όσον αφορά το σύστημα πληροφορικής για να μπορούν να το λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα, προς εξυπηρέτηση των ασθενών.

Παράλληλα θα τρέξουν και άλλες διαδικασίες όσον αφορά την πρώτη φάση με σκοπό οι ασθενείς να εξυπηρετηθούν, όσο το δυνατόν καλύτερα το πρώτο διάστημα, ενώ βρίσκονται και σε συνεχής επαφή με τους διαχειριστές του συστήματος πληροφορικής το οποίο είναι ουσιαστικά η ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ, με σκοπό να είναι σε εγρήγορση για αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.

Όπως σημείωσαν στην ιστοσελίδα μας πηγές από τον Οργανισμό αποτελεί και για τους ίδιους στοίχημα να κυλήσουν τα αρχικά στάδια του ΓεΣΥ χωρίς προβλήματα, καθώς αυτό θα βοηθήσει να ξεκινήσει το νέο σύστημα με τους καλύτερους οιωνούς. 

Αυξάνονται γιατροί και ασθενείς 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συνεχίζεται εντατικά εγγραφή γιατρών αλλά και ασθενών στο νέο σύστημα υγείας. Μάλιστα εκφράζεται η αισιοδοξία ότι όσο προχωρά το νέο σύστημα την πορεία του θα αυξάνονται τόσο οι γιατροί που θα εγγράφονται σε αυτό όσο και οι δικαιούχοι, καθώς αρκετοί περιμένουν μέχρι και την υστάτη να δουν τον σύνολο των γιατρών που θα ενταχθούν, για να επιλέξουν τον προσωπικό τους γιατρό.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν κάνει την εγγραφή τους στο νέο σύστημα 436 χιλιάδες δικαιούχοι εκ των οποίων οι 57 χιλιάδες είναι παιδιά.

 

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν συμβληθεί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (22/5) με τον ΟΑΥ 353 Προσωπικοι Ιατροί για ενήλικες και 96 Παιδίατροι.

 

Home