ΓεΣΥ: Επίλυση προβλημάτων και αύξηση γιατρών σε πρώτο πλάνο

ΓεΣΥ: Επίλυση προβλημάτων και αύξηση γιατρών σε πρώτο πλάνο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η πρεμιέρα του ΓεΣΥ
Τα δεδομένα και η ετοιμότητα για λύση των προβλημάτων

Πλήρης ικανοποίηση ΟΑΥ για την λειτουργία του νέου συστήματος υγείας τις πρώτες μέρες εφαρμογής του, καθώς παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν πιστεύετε ότι έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα των πρώτων ημερών λειτουργίας του νέου συστήματος υγείας.

Όπως σημείωσαν στην Offsite πηγές από τον Οργανισμό Ασφάλισης υγείας τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια συνεχής αύξηση στον όγκο εργασιών του συστήματος πληροφορικής καθώς καθημερινά σε αυτό εντάσσονται τόσο νέοι δικαιούχοι, όπως επίσης και πάροχοι υγείας. 

Μάλιστα πηγές από τον ΟΑΥ επισημαίνουν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα ακόμα περισσότεροι πάροχοι υγείας οι οποίοι περίμεναν να δουν πως θα κυλήσει το πρώτο διάστημα του νέου συστήματος προτού πάρουν οριστικές αποφάσεις.

 Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί στο νέο σύστημα: 

  • 365 προσωπικοί γιατροί για ενήλικες
  • 110 προσωπικοί γιατροί για παιδιά
  • 280 Ειδικοί γιατροί

Έτοιμοι για λύση προβλημάτων

Όπως επισημαίνεται από πλευράς Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας τις πρώτες ημέρες του νέου συστήματος μπορεί να υπήρξαν κάποια προβλήματα, ωστόσο ο Οργανισμός σε συνεργασία με όλους τους φορείς της υγείας ήταν έτοιμος να συνδράμει για άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Μάλιστα όπως τονίζεται κυρίως όσον αφορά το σύστημα πληροφορικής υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι λειτουργίας του σε περίπτωση που παρουσιαστεί το όποιο πρόβλημα καθώς λόγο και του γεγονότος ότι είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος θα πρέπει να λειτουργεί συνεχώς για εξυπηρέτηση του κοινού.

Σημειώνεται επίσης λόγω του γεγονότος ότι στον ΟΑΥ θέλουν να υπάρχει εξυπηρέτηση όλων των πολιτών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Υγείας, με τον υπουργο Υγείας να καταθέτει μόλις χθές πρόταση στο υπουργικό Συμβούλιο για προσωρινή ρύθμιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην εγγραφή 

Συγκεκριμένα από την συγκεκριμένη ρύθμιση επωφελούνται οι κάτοχοι κάρτας νοσηλείας χωρίς υπηκοότητα, το στρατιωτικό προσωπικό εξ Ελλάδος που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ, αλλα και Πολίτες τρίτων χωρών που εισέρχονται στη Δημοκρατία με σκοπό την απασχόληση και έχουν αποκτήσει νόμιμα δικαίωμα ίσης μεταχείρισης στους κλάδους κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Την κάλυψη του κόστους για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας θα αναλάβει ο ΟΚΥπΥ για το διάστημα που απαιτείται μέχρι να διευθετηθεί η άδεια διαμονής τους μέχρι την τροποποίηση του συστήματος πληροφορικής του ΓεΣΥ, ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους.

Home