ΓεΣΥ: Επίσημη πρώτη για εγγραφή παιδιών

ΓεΣΥ: Επίσημη πρώτη για εγγραφή παιδιών

Γράφονται και ταυτόχρονα αν το επιθυμούν επιλέγουν και παιδίατρο τα άτομα κάτω των 18 ετών

Επίσημη πρώτη η σημερινή μέρα για τις εγγραφές των παιδιών στο ΓεΣΥ. Από σήμερα και στο εξής μπορούν όλοι οι πολίτες οι οποίοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν υπηρεσίες από το ΓεΣΥ και είναι κάτω των 18 ετών να εγγραφούν στο νέο σύστημα επιλέγωντας, μάλιστα αν το επιθυμούν τον προσωπικό τους Παιδίατρο.

Η αίτηση για εγγραφή στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓεΣΥ και στους καταλόγους Προσωπικών Ιατρών και Παιδιάτρων θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Πύλης Δικαιούχων, στην οποία οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση από την ιστοσελίδα του ΟΑΥ, www.gesy.org.cy.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΑΥ ο κατάλογος των συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ Παιδιάτρων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.gesy.org.cy, σήμερα στις 4:00 μ.μ. και θα ενημερώνεται συνεχώς με νέους παιδιάτρους που θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία σύναψης σύμβασης με τον Οργανισμό.

Μάλιστα από πλευράς Οργανισμούς εκφράζεται η αισιοδοξία ότι όσο κοντεύει ο καιρός για εφαρμογή του ΓεΣΥ όλο και περισσότεροι προσωπικοί γιατροί για παιδιά θα ενταχθούν στο νέο σύστημα υγείας παρέχοντας τις υπηρεσίες τους.

Μετά και την σημερινή μέρα το νέο σύστημα βάζει για τα καλά μπρος με τον ΟΑΥ να καλεί όλους τους πολίτες και τους δικαιούχους να εγγραφούν σε καταλόγους προσωπικών ιατρών αλλά και παιδιάτρων, πριν από την 1η Ιουνίου έτσι ώστε να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, από την πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου συστήματος υγείας.

Σημειώνεται ότι πηγές από τον ΟΑΥ ανέφεραν στον Offsite ότι το γεγονός της καθυστέρησης του ανοίγματος των καταλόγων για εγγραφή προσωπικών γιατρών για παιδιά οφείλεται σε δύο λόγους.

Καταρχάς ο ΟΑΥ φαίνεται ότι ανέμενε το προηγούμενο διάστημα την εγγραφή και άλλων παιδιάτρων στο σύστημα με στόχο όταν οι γονείς προχωρούν στον εγγραφή των παιδιών τους στο νέο σύστημα υγείας  να υπάρχει και ο απαιτούμενος αριθμός παιδιάτρων μέσα από την οποίο θα γίνεται επιλογή παιδιάτρου ταυτόχρονα με την εγγραφή.

Παράλληλα ο ΟΑΥ ήθελε να δει πως θα κινηθεί η εγγραφή των παιδιών ηλικίας 16-18 χρονών τις προηγούμενες μέρες καθώς η ηλικιακή ομάδα αυτή έχει το δικαίωμα να επιλέξει είτε παιδίατρο είτε προσωπικό γιατρό για ενήλικα.  

Home