ΓεΣΥ: Όλα όσα πληρώνουν οι πολίτες (ΠΙΝΑΚΕΣ)

ΓεΣΥ: Όλα όσα πληρώνουν οι πολίτες (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Ασφαλιστικές Εταιρείες: Δεν εκφοβίζουμε κανένα για το ΓεΣΥ
Τι θα πληρώνουμε όταν επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας και τι ισχύει

Στην τελική ευθεία για τα καλά μπαίνει η εφαρμογή του ΓεΣΥ, με τους πολίτες να έχουν από την 1η Ιουνίου πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες υγείας.

Αν και ήδη από την 1η Μαρτίου οι πολίτες έχουν αρχίσει να πληρώνουν εισφορές για το ΓεΣΥ, υπάρχουν και κάποια ποσά που πρέπει να πληρώνουν κατά την λήψη διαφόρων υπηρεσιών.

Τα ποσά αυτά αφορούν κυρίως συμπληρωμές που θα καταβάλλονται κατά τη λήψη υπηρεσιών από ειδικούς ιατρούς, εργαστήρια, φαρμακεία, νοσηλευτές, μαίες,  καθώς και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Δείτε τα ποσά στο πίνακα που ακολουθεί:

ΦΑΡΜ

Σημειώνεται ωστόσο ότι υπάρχει  ετήσια οροφή συμπληρωμών ανά άτομο την οποία όταν συμπληρώσει δεν πληρωνει τα παραπάνω ποσά όταν λαμβάνει υπηρεσίες από το ΓεΣΥ. Συγκεκριμένα το ποσό αυτό για τον Γενικό Πληθυσμό έχει καθοριστεί στα €150, ενώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους Λήπτες βοηθήματος ΕΕΕ και τα Παιδιά μέχρι 21 ετών στα €75.

Παράλληλα με τα παραπάνω όταν οι πολίτες επιθυμούν να αποτείνονται σε ειδικό γιατρό χωρίς παραπεμπτικό θα πρέπει να καταβάλλουν συνεισφορά 25 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή δεν θα καταβάλλεται ωστόσο η συμπληρωμή (6 ευρώ) για την ίδια επίσκεψη.

Μάλιστα σημειώνεται ότι η απευθείας πρόσβαση σε γυναικολόγους και μαιευτήρες για γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, δεν θα χρεώνεται με την συνεισφορά των 25 ευρώ, και θα καταβάλλουν σε κάθε επίσκεψη ως συμπληρωμή το ποσό των 6 ευρώ.

Διαβάστε εδώ τι ισχύει με τα φάρμακα

Τι γίνεται με τις επισκέψεις στους Προσωπικούς ιατρούς

Σημειώνεται ότι οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το όποιο ποσό για επίσκεψη στο προσωπικό γιατρό εκτός εάν υπερβούν τον  αριθμό επισκέψεων ανά έτος που καθορίζεται με βάση την ηλικιακή τους ομάδα.

Δείτε το πίνακα

ΠΙ

Τέλος, σημειώνεται ότι όταν οι ασθενείς θα πληρώνουν ποσο €15  ανά επίσκεψη, σε περίπτωση που ανα ηλικιακή ομάδα ξεπεράσουν τον ετήσιο αριθμό επισκέψεων.

Home