Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓεΣΥ: Σου πληρώνει το τεστ Παπανικολάου κάθε δύο χρόνια

Της Αγάθης Χατζηκωστή -
19.11.2019 - 06:00

ΓεΣΥ: Σου πληρώνει το τεστ Παπανικολάου κάθε δύο χρόνια

Thumbnail
Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το τεστ Παπανικολάου - Τι γίνεται για εξαιρέσεις

Σε ισχύ βρίσκεται η εφαρμογή του ΓεΣΥ σχετικά με την υποβολή εξέτασης στο τεστ Παπανικολάου, η οποία προνοεί την δωρεάν εξέταση κάθε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, πλεον το ΓεΣΥ θα καλύπτει σε όλες τις γυναίκες που είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα, την εξέταση τεστ Παπανικολάου μια φορά κάθε δύο χρόνια. 

Όπως επιβεβαίωσε στην Offsite o Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, το μέτρο αυτό βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και μερικές μέρες, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ο γιατρός θα δρα ανάλογα. Όταν για παράδειγμα ο γιατρός κρίνει ότι μια γυναίκα πρέπει να υποβληθεί στην εξέταση πριν το πέρας των δύο ετών, η ενέργεια αυτή θα πρέπει να δικαιολογείται με έκθεση από τον γυναικολόγο και η γυναίκα θα υποβάλλεται σε αυτήν κανονικά. Το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει η γυναίκα θα ανέρχεται στα 6 Ευρώ

Σε περίπτωση που μια γυναίκα θέλει να υποβληθεί στο τεστ πριν το πέρας των δύο ετών, χωρίς να το κρίνει απαραίτητο ο γιατρός, τότε η γυναίκα θα πρέπει να πληρώσει το κόστος της εξέτασης κανονικά που ανέρχεται γύρω στα 100 Ευρώ. 

Επιπλέον σε ερώτηση μας σχετικά με την ένταξη επιπλέον δωρεάν, γυναικολογικών υπηρεσιών κατά τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, από την 1η Ιουνίου 2020, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί. “Στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, θα μπει η ενδονοσοκομειακή φροντίδα, το αν θα εμπλουτιστούν οι υπηρεσίες με πακέτα εξωνοσοκομειακής φροντίδας είναι κάτι που παρακολουθούμε και θα συζητηθεί”. 

 

Home