ΓεΣΥ: Τι ισχύει με τους Οδοντίατρους

ΓεΣΥ: Τι ισχύει με τους Οδοντίατρους

Ποιες υπηρεσίες από Οδοντιάτρους θα καλύπτει από την 1η Ιουνίου του 2020 ο ΟΑΥ

Την πορεία εφαρμογής του ξεκίνησε εδώ και ένα εικοσαήμερο το νέο σύστημα υγείας με δικαιούχους να έχουν ήδη ξεκινήσει τις επισκέψεις τους σε προσωπικούς και ειδικούς γιατρούς. Στην σελίδα του ΓεΣΥ υπάρχουν καθημερινές αλλαγές στον αριθμό των γιατρών καθώς γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων συμβάλλονται με τον ΟΑΥ για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΓεΣΥ.

Υπάρχει ωστόσο και μια ειδικότητα γιατρών των οποίων οι υπηρεσίες τους δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ και έτσι για την ώρα δεν έχουν συμβληθεί με τον ΟΑΥ.  

Συγκεκριμένα δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο σύστημα υγείας οι Οδοντίατροι οι οποίοι  θα ενταχθούν στην δεύτερη φάση του συστήματος υγείας, με το ΓεΣΥ ωστόσο να καλύπτει στους δικαιούχους μόνο χρονιαίο δωρεάν καθαρισμό δοντιών, με τις υπόλοιπες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα τα σφραγίσματα να καλούνται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ίδιοι οι δικαιούχοι.

Σημειώνεται ότι για να έχουν δικαίωμα οι δικαιούχοι από τον Ιούνιο του 2020 να παίρνουν δωρεάν την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα υγείας θα πρέπει να επισκέπτονται απευθείας τον οδοντίατρο της επιλογής τους, ο οποίος ωστόσο θα πρέπει να είναι συμβεβλημένος με τον ΟΑΥ, έχοντας μάλιστα το δικαίωμα να αλλάξουν τον οδοντίατρο του όποτε αυτοί το επιλέξουν.

Τι θα ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας συνεχίζουν την λειτουργία τους σήμερα  με τους ίδιους κανονισμούς και διαδικασίες που ίσχυαν πριν την εφαρμογή του ΓεΣΥ. 

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι κάτοχοι κάρτας νοσηλείας μπορούν να προσέρχονται με την κάρτα νοσηλείας τους στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ όπου λειτουργούν οδοντιατρικές κλινικές, και καταβάλλοντας τέλος €3 με την εγγραφή τους, θα λαμβάνουν την αναγκαία οδοντιατρική φροντίδα, χωρίς να χρειάζεται παραπομπή από Προσωπικό Γιατρό.

Οι μη κάτοχοι κάρτας νοσηλείας θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν οδοντιατρική φροντίδα από τις δημόσιες οδοντιατρικές υπηρεσίες, καταβάλλοντας τέλη ανάλογα με το είδος της θεραπείας και σύμφωνα με τον κυβερνητικό τιμοκατάλογο

 

Home