Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γι’ αυτό έφτιαξαν τον νόμο για την αλλαγή φύλου

Offsite Team -
12.12.2022

Γι’ αυτό έφτιαξαν τον νόμο για την αλλαγή φύλου

Ο λόγος που το κράτος προχώρησε με νόμο για αλλαγή φύλου – Τι αναφέρει Α’ Λειτουργός του Υπ. Δικαιοσύνης στην Offsite

Στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ρυθμίζει τη διαδικασία αλλαγής φύλου αναφέρθηκε ο Α’ Λειτουργός του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άριστος Τσιάρτας ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Offiste on Air

«Στις 23 Νοεμβρίου συζητήθηκε το νομοσχέδιο και η υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε ενώπιον της Βουλής τους άξονές του. Όταν λέμε “νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου” μιλάμε για την αποτύπωση στα δημόσιο έγγραφα και τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ταυτότητα φύλου, τον εσωτερικό τρόπο με τον οποίο ένα άτομο βιώνει το φύλο του».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσιάρτας υποστήριξε πως η διαφορετική έκφραση φύλου από αυτήν που καταγράφεται στα έγγραφα, αποτέλεσε αιτία στιγματισμού, διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού των τρανς ατόμων

«Θέλαμε με μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία να μπορούν τα έγγραφα ενός ατόμου να αντιστοιχηθούν με τον εσωτερικό τρόπο που ένα άτομο βίωνε το φύλο του».

Η διαδικασία αυτή, εξήγησε, θα γίνεται ενώπιον των αρμόδιων αρχών. 

Με την επανέναρξη λειτουργίας της Βουλής μετά τις Προεδρικές, σημείωσε ο κ. Τσιάρτας θα προχωρήσουν σε κατά άρθρον συζήτηση.

Σε σχέση με τις ποινές που προνοεί το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι αυτές είναι για «τις παραβάσεις που αφορούν τα ζητήματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τις διακρίσεις και τη βία εναντίον αυτών των ανθρώπων».

Δείτε στο βίντεο όλα όσα δήλωσε ο Α’ Λειτουργός του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Άριστος Τσιάρτας

Home