Για αυτά τα συνθήματα αποβλήθηκαν μαθητές στην Λεμεσό (Βίντεο)

Για αυτά τα συνθήματα αποβλήθηκαν μαθητές στην Λεμεσό (Βίντεο)

Συζητήθηκε στον Επιτροπή Παιδείας το θέμα - Δείτε το επίμαχο Βίντεο

Ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής τέθηκε σήμερα το θέμα αποβολής μαθητών στην Λεμεσό  καθώς μετά το τέλος της προβας παραμονές της Εθνικής επετείου της 28ης φώναξαν συνθήματα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς ενέγραψε το θέμα στην Επιτροπή Παιδείας, έτσι ώστε να υπάρξει ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού για το πρόσφατο περιστατικό.

Μιλώντας μετά το τέλος της Επιτροπής ο κύριος Μυλωνάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  είναι δικαίωμα των μαθητών να αγωνίζονται για την πατρίδα τους.

Παράλληλα ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου ανέφερε ότι αν αυτή η σπουδή για τιμωρία των μαθητών, οι οποίοι είχαν την τόλμη να φωνάξουν εναντίον της κατοχής και υπέρ της αντίστασης στο φασισμό, καθώς και αυτού του είδους η αυστηρότητα επιδεικνυόταν σε όλες τις παραβατικές συμπεριφορές των μαθητών τότε θα είχαμε καλύτερα σχολεία.

Τέλος, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης ανέφερε ότι στην Επιτροπή Παιδείας έγινε συζήτηση για το περιστατικό και ακούστηκαν διάφορες απόψεις για το τι ακριβώς είχε συμβεί, με τον ίδιο να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα στον Υπουργό Παιδείας όπου μαθητές σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο φορούσαν φανέλες με ελληνικές σημαίες ή φώναξαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος εθνικά συνθήματα, αντιμετωπίστηκαν σαν ακραίοι και ρατσιστές. 

Σημειώνεται ότι η Offsite εξασφάλισε βίντεο με τα συνθήματα των μαθητών και το παρουσιάζει. Στο πιο κάτω βίντεο έγινε αλλοίωση της εικόνας για λόγους προσωπικών δεδομένων.

Όπως πληροφορούμαστε για τα συγκεκριμένα συνθήματα αποβλήθηκε και σημαιοφόρος του σχολείου ενώ γίνονται προσπάθειες από γονείς για να αρθούν οι αποβολές.

Home