Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Για την νεανική παραβατικότητα συζήτησαν Προδρόμου-Δράκου

Offsite Team -
20.01.2022 - 17:49

Για την νεανική παραβατικότητα συζήτησαν Προδρόμου-Δράκου

Ψάχνουν λύσεις για την παραβατικότητα στα σχολεία οι υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης

Το σημαντικό ζήτημα της αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας συζητήθηκε εκτενώς σε διυπουργική σύσκεψη της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφης Δράκου και του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Προστασίας του Παιδιού Δέσπως Μιχαηλίδου και του Αρχηγού της Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο Υπουργοί, «τόνισαν το γεγονός πως η νεανική παραβατικότητα είναι ένα ευρύ κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται και στα σχολεία».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Επίσης, «μέσα από τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων υπήρξαν χρήσιμες εισηγήσεις, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια κατάλληλη δομή με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών προκειμένου να δρουν άμεσα».

Σημαντική εισήγηση που τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου αφορά στην εισαγωγή του θεσμού του διαμεσολαβητή, κάτι το οποίο θα εξεταστεί στη συνέχεια, ενώ παράλληλα, υπήρξε εισήγηση να γίνουν επιμορφώσεις των γονέων/κηδεμόνων για πρόληψη του φαινομένου».

Όπως αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη, «το όλο θέμα θα τύχει χειρισμού από ομάδα εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Κράτους για περαιτέρω μελέτη των εισηγήσεων που έχουν υποβληθεί».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Από την πλευρά της η Υπουργός Δικαιοσύνης, «ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την εποικοδομητική συζήτηση και ιδιαίτερα την Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσει και δεύτερη σύσκεψη για μελέτη της έκθεσης προόδου από την ομάδα εργασίας, ούτως ώστε να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home