Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιατί έχουμε συχνές διακοπές ρεύματος τις τελευταίες μέρες...

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
31.03.2021

Γιατί έχουμε συχνές διακοπές ρεύματος τις τελευταίες μέρες...

Thumbnail
Οι εξηγήσεις της ΑΗΚ / Τι ακριβώς συμβαίνει - Πιθανό να έχουμε νέες ξαφνικές διακοπές ρεύματος τις επόμενες μέρες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Δεν αποκλείεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να έχουμε διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές. Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε το βράδυ της Δευτέρας όπου πολλές οικίες παγκύπρια έμειναν στο σκοτάδι θα το ξανασυναντήσουμε.

Εξηγώντας τα δεδομένα στην Offsite, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι «οι διακοπές ρεύματος οφείλονται σε ενέργειες του Διαχειριστή παραγωγής της ΑΗΚ ώστε να ισορροπεί τη ζήτηση με την προσφορά. Για ποιο λόγο όμως ο Διαχειριστής βγάζει εκτός της τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος περιοχές απροειδοποίητα; η κα Παπαδοπούλου είπε:

«Αυτή την περίοδο στον Σταθμό του Βασιλικού γίνονται ταυτόχρονα δυο έργα: Πρώτο: Τοποθέτηση αντιρρυπαντικών συστημάτων στις μονάδες παραγωγής. Δεύτερο: Ειδικές τροποποιήσεις ώστε οι μονάδες παραγωγής 1,2 και 3 του Σταθμού στο Βασιλικό  να λειτουργούν με φυσικό αέριο. Τα έργα αυτά βασίζονται σε λειτουργικούς ελέγχους των μονάδων παραγωγής με πιθανότητα διακοπών ρεύματος».

Η κα Παπαδοπούλου εξήγησε ότι είναι δυνατό να προκύψουν και άλλες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές στη συνέχεια αφού λόγω των δυο έργων για να εξισορροπείται η ζήτηση με την προσφορά ο διαχειριστής βγάζει εκτός φορτίου αριθμό περιοχών. Την ίδια ώρα όμως όπως εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, λειτουργούν οι εφεδρικές μονάδες ταχείας εκκίνησης ώστε σε διάστημα λίγων λεπτών το ρεύμα να επιστρέφει στις οικίες.

Home