Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιατί η Κύπρος δεν καταργεί τα μέτρα; Η εξήγηση της δρ Πανά

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
11.02.2022 - 06:30

Γιατί η Κύπρος δεν καταργεί τα μέτρα; Η εξήγηση της δρ Πανά

Κίνδυνος πισωγυρίσματος εάν πάμε σε μεγάλες χαλαρώσεις λέει η δρ Πανά

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Αργά και … σταθερά βήματα κάνει η Κύπρος σε σχέση με τις χαλαρώσεις των μέτρων κατά της πανδημίας. Την ώρα που μια-μια οι χώρες προχωρούν σε κατάργηση των μέτρων, οι πλείστοι αναρωτιούνται γιατί στην Κύπρο δεν χαλαρώνουν τα μέτρα. 

>>> Διαβάστε επίσης: Οι χώρες που καταργούν τα μέτρα και... τελειώνουν την πανδημία

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το ερώτημα αυτό είναι εύλογο, ωστόσο κάτι που μας έμαθε η πανδημία είναι το γεγονός πως όλα είναι απρόβλεπτα και η επιδημιολογική εικόνα μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μιλώντας στην Offsite το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά, τόνισε αρχικά πως «διδαχθήκαμε από την πανδημία και θα έχουμε περαιτέρω χαλαρώσεις το επόμενο διάστημα». 

Παράλληλα σημείωσε ότι «βλέπουμε τι γίνεται στα νοσοκομεία. Η εποχικότητα αλλά και όσο προχωράει ο εμβολιασμός και η φυσική ανοσοποίηση θα συμβάλουν στο να δούμε καλύτερη εικόνα το επόμενο διάστημα». 

Η δρ Πανά υποστήριξε πως υπάρχει μια λεπτή ισορροπία. «Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν ακόμα αυστηρά μέτρα, αλλά η κοινωνία στη βάση της είναι ανοικτή. Πηγαίνουμε με μια εξισορροπημένη πολιτική χωρίς υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά με συζήτηση».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Την ίδια ώρα το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας ερωτηθείς ανέφερε πως ως χώρα δεν είμαστε πίσω όσον αφορά τα μέτρα. «Ελάχιστες χώρες έχουν κάνει άρση των περισσότερων περιοριστικών τους μέτρων. Και είναι αυτές που έχουν μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη όπως η Δανία. Αν κάνουμε κάποια βεβιασμένη κίνηση τώρα ίσως να μας οδηγήσει σε ενδονοσοκομειακή πίεση, δηλαδή να αυξηθούν οι νοσηλευόμενοι και να έχουμε πισωγύρισμα στην επιδημιολογική εικόνα»

Καταληκτικά η δρ Πανά σημείωσε πως «μέχρι στιγμής παρά τις αντιδράσεις διαχειριστήκαμε με μια ισορροπία την πανδημία. Κρατάμε μια ισορροπία η οποία είναι λεπτή. Δε θέλει τρομερές και γρήγορες αλλαγές». 

Home