Γιατί ήταν δύσκολο να εντοπιστούν οι σοροί στην αυλή

Γιατί ήταν δύσκολο να εντοπιστούν οι σοροί στην αυλή

Τι λέει η αστυνομία

Σε λάκκο 2 μέτρων και με τρόπο που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν εύκολα, βρέθηκαν στην εξοχική κατοικία στην ορεινή Λεμεσό, οι σοροί των δύο γυναικών που έπεσαν θύματα δολοφονίας. Ο ύποπτος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε την κράτηση του για 8 ημέρες, ενώ η Αστυνομία εξετάζει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, αναζητώντας άλλα δύο άτομα που βοήθησαν στο σκάψιμο του σημείου όπου είχαν θαφτεί οι σοροί.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε πως το βράδυ του Σαββάτου, ο 32χρονος ύποπτος ομολόγησε ότι σκότωσε τις 2 γυναίκες ηλικίας 43 και 33 χρονών αντίστοιχα και στη συνέχεια οδήγησε και υπέδειξε στους ανακριτές το χώρο που τις έθαψε.

 

Ακολούθησαν, όπως είπε, εξετάσεις στο σημείο όπου εντοπίστηκαν οι δύο σοροί, θαμμένες σε λάκκο βάθους 2 μέτρων. Σημείωσε πως οι αντιφάσεις στις καταθέσεις και οι αναφορές του υπόπτου αλλά και τεκμήρια που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του και στην εξοχική κατοικία στην ορεινή Λεμεσού καθώς και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ήταν τα στοιχεία που η Αστυνομία είχε από την αρχή και οδήγησαν στην εύλογη υπόθεση ότι οι δύο γυναίκες έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Διπλό φονικό: Όλο το στόρι της υπόθεσης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 Πρόσθεσε πως από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή φαίνεται πως οι δύο γυναίκες ήταν θαμμένες σε βάθος 2 μέτρων με τρόπο που να μην μπορούν να εντοπιστούν ούτε από τους αστυνομικούς σκύλους. Εξήγησε, πως λόγω της βροχής στην περιοχή το έδαφος που είχε σκαφτεί έγινε ένα με το υπόλοιπο έδαφος και έτσι δεν μπορούσε να γίνει διακριτό το σημείο όπου είχαν θαφτεί οι σοροί. Η Αστυνομία χρησιμοποίησε drones και δορυφορικές εικόνες για να εντοπίσει τις αλλαγές στο έδαφος, ωστόσο ούτε με αυτά τα μέσα μπορούσε να γίνει διακριτό το σημείο, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου.  

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης είπε πως ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την προσωποκράτηση του για 8 ημέρες. Η νεκροτομή στις σορούς για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου διενεργείται σήμερα, με τον ίδιο να ομολογεί πως σκότωσε τα θύματα με πυροβόλο όπλο.  

Όσον αφορά τα κίνητρα του, έχει δώσει κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή διερευνώνται αν ευσταθούν.  

Ερωτηθείς για τα δύο πρόσωπα που βοήθησαν να σκάψουν στην εξοχική κατοικία, και κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό του υπόπτου ότι αυτά τα πρόσωπα δεν γνώριζαν γιατί τους μετέφερε να σκάψουν, ο κ. Ανδρέου είπε πως ο εντοπισμός των δύο αυτών προσώπων και η μαρτυρία τους θα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Ανέφερε πως ο ύποπτος έχει δώσει κάποια περιγραφή για τα δύο πρόσωπα ενώ όπως ισχυρίστηκε δεν γνωρίζει στοιχεία. Αντιλαμβάνεστε, είπε, πόσο δύσκολο είναι να εντοπιστούν τα πρόσωπα αυτά. «Εμείς προχωρούμε και στο περιθώριο αυτό των 8 ημερών που είναι προφυλακισμένος, να εντοπίσουμε τα δύο πρόσωπα για να εξακριβώσουμε αν οι ισχυρισμοί του είναι αληθινοί», είπε, σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή ο ύποπτος προβαίνει σε διάφορες αντιφατικές καταθέσεις.  

Σημείωσε πως έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά από τους ανακριτές καθώς μέσα σε 6 μέρες έχει εντοπίσει ένα ύποπτο, και από εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει μια έρευνα με τους ανακριτές ώστε να εντοπιστούν οι δύο γυναίκες. Ήταν, πρόσθεσε, μία προσπάθεια από όλα τα μέλη της αστυνομίας στο συγκεκριμένο τμήμα και είχαμε αυτή την κατάληξη, σημειώνοντας πως από ότι φαίνεται η υπόθεση οδηγείται προς εξιχνίαση.  

Σε σχέση με το κίνητρο, είπε πως αυτό διερευνάται, με τον ύποπτο να έχει δώσει ήδη κάποιους ισχυρισμούς.  

Αναφορικά με τη δικαστική διαδικασία, η οποία σήμερα διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, είπε πως είχε υποβληθεί ένα αίτημα όπως η διαδικασία γίνει υπό αυτό το καθεστώς, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.  

Ερωτηθείς για πληροφορία ότι ένα τρίτο άτομο βρισκόταν στο αυτοκίνητο του υπόπτου, ο κ. Ανδρέου είπε πως αυτή την πληροφορία δεν την γνωρίζει, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως όλα τα δεδομένα θα διερευνηθούν εις βάθος.  

Υπόθεση Αζέρου

Ο κ. Ανδρέου κληθείςμ εξάλλου, να σχολιάσει την υπόθεση του Αζέρου που κατηγορείται για τρομοκρατία, είπε πως η υπόθεση έχει οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου μαζί με τα υπόλοιπα πρόσωπα που είναι συγκατηγορούμενοι του. Η υπόθεση αναβλήθηκε και ορίστηκε για τις 16 Δεκεμβρίου.  

Υπόθεση εμπρησμού Τεμένους

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση αυτή, ο κ. Ανδρέου είπε πως η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 2 Δεκεμβρίου. Υπήρξαν, όπως είπε, δύο εστίες φωτιάς στις ξύλινες πόρτες του τεμένους στην επαρχία Λάρνακας. Η φωτιά κατασβέστηκε έγκαιρα και από τις εξετάσεις που έγιναν εντοπίστηκε ένα πρόσωπο ηλικίας 27 ετών από τρίτη χώρα, το οποίο συνελήφθηκε.  

 ΚΥΠΕ 

Home