Γιατρός και 2 νοσηλευτές του ΤΑΕΠ Λάρνακας ανάμεσα στα κρούσματα

Γιατρός και 2 νοσηλευτές του ΤΑΕΠ Λάρνακας ανάμεσα στα κρούσματα

"Λήφθηκαν δείγματα από όλους τους εργαζόμενους στο ΤΑΕΠ"

Ένας γιατρός και δύο νοσηλευτές που υπηρετούν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, είναι ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου «τρεις επαγγελματίες υγείας, ένας γιατρός και δύο νοσηλευτές που εργάζονται στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λάρνακας, διαγνώστηκαν χθες με κορωνοϊό. Έγιναν όλες οι διαδικασίες για ιχνηλάτηση των επαφών τους και λήφθηκαν δείγματα από όλους τους εργαζόμενους στο ΤΑΕΠ και από όλους όσοι πέρασαν ή εργάστηκαν στο συγκεκριμένο Τμήμα».

Πρόσθεσε πως «μόλις έγιναν γνωστά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα άρχισε η λήψη δειγμάτων η οποία συνεχίζεται και σήμερα. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα σε επαγγελματίες υγείας, ούτως ώστε το ΤΑΕΠ να λειτουργήσει απρόσκοπτα με εφεδρίες και χρησιμοποιώντας τον εξωτερικό χώρο που έχει δημιουργηθεί για βραχεία νοσηλεία ασθενών».

 

Σήμερα, συνέχισε «θα συνέλθει η Επιτροπή Κρούσεως και Λοιμώξεων προκειμένου να ληφθούν ορισμένες αποφάσεις σχετικά με το θέμα. Το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λάρνακας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, απελευθερώνοντας προσωπικό το οποίο θεωρούμε ότι ήρθε σε επαφή με τα κρούσματα και στάλθηκε σπίτι του για περιορισμό μέχρις ότου πάρουμε τα αποτελέσματα των δειγμάτων».  

Ανέφερε ακόμα ότι «καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθεί τρόπος ούτως ώστε να καθαριστεί και να γίνει απολύμανση του ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου χωρίς να στερήσουμε το Τμήμα από τους πολίτες. Προς το παρόν οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από άλλο χώρο μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απολυμάνσεις του Τμήματος».  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καροτσάκης είπε ότι «το ένα κρούσμα είναι γενικός γιατρός και τα δύο άλλα νοσηλευτές. Η εξέλιξη αυτή στενοχωρεί όλους ιδιαίτερα, στέλνουμε την στήριξη όλων στα τρία άτομα και στις οικογένειες τους, ωστόσο πρέπει να εξευρεθούν οι τρόποι ώστε το Νοσοκομείο να λειτουργήσει κανονικά λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό».  

Μέχρι τώρα, σημείωσε είχε γίνει κατορθωτό να μην υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στους επαγγελματίες υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, είπε όμως ότι είναι αναπόφευκτο «αφού η Λάρνακα έρχεται δεύτερη σε ποσοστό διαγνωσμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ωστόσο τα τρία αυτά επιβεβαιωμένα  κρούσματα που εντοπίστηκαν για το Νοσοκομείο, είναι πολλά γιατί είναι άνθρωποι που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού».

ΚΥΠΕ

Home