Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιατρός κατεχόμενα: Οι τ/κ να μην μεταβαίνουν στη Λεμεσό

Offsite Team -
10.08.2020

Γιατρός κατεχόμενα: Οι τ/κ να μην μεταβαίνουν στη Λεμεσό

Thumbnail
Αίρεται η καραντίνα για αφίξεις από ΗΒ

Ο Δρ Εμρέ Βουνταλί, μέλος του «διοικητικού συμβουλίου» της ένωσης Τουρκοκυπρίων ιατρών, συμβούλεψε τους Τουρκοκυπρίους να μην μεταβαίνουν στη Λεμεσό, λόγω αύξησης των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, εκτός αν είναι απαραίτητα αναγκαίο.

 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην τ/κ «Γενί Ντουζέν» είπε ακόμα ότι πρέπει να ακολουθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία των περιοχών που βρίσκονται κοντά τους, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από την Τουρκία και τις ελεύθερες περιοχές.

 

Προτείνει σε όσους θα μεταβούν στις ελεύθερες περιοχές και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, να είναι σε επαγρύπνηση και μόλις παρατηρήσουν οποιαδήποτε συμπτώματα, όπως πυρετός ή βήχας να αποτείνονται στα ιδρύματα υγείας.

 

Εξάλλου η εφημερίδα «Αβρούπα» γράφει σήμερα ότι μετά από έξι μήνες αίρεται από αύριο η υποχρέωση των προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο να τίθενται σε καραντίνα επτά ημέρες όταν εισέρχονται στα κατεχόμενα.  

Η απόφαση αναμένεται με ανυπομονησία από πολλούς Τουρκοκυπρίους που διαμένουν στο ΗΒ, σύμφωνα με την εφημερίδα, σημειώνοντας ότι θα επιτρέπεται στους ερχόμενους από την Βρετανία να εισέρχονται στα κατεχόμενα είτε αφού επιδείξουν διπλό τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα και υπογράψουν δέσμευση ότι θα παραμείνουν σε απομόνωση για επτά ημέρες στο σπίτι τους, είτε αφού επιδείξουν ένα τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα από τη Βρετανία και υποβληθούν σε τεστ και στα κατεχόμενα.  

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, χθες Κυριακή στα κατεχόμενα εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα Covid-19 μετά τη διενέργεια 1,960 τεστ. Τα δυο νέα κρούσματα έφτασαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς.  

Μέχρι τις 9 Αυγούστου 2020 διενεργήθηκαν συνολικά 83,301 τεστ και βρέθηκαν 171 κρούσματα στα κατεχόμενα. Συνεχίζεται η νοσηλεία 30 ασθενών, ενώ 137 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. Κανείς δεν βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό παραμένει στους τέσσερις.

ΚΥΠΕ

Home