Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γίνεται «καβγάς» αν θα ανοίξουν τα Γυμνάσια 3 ημέρες νωρίτερα

Offsite Team -
23.03.2021 - 12:52

Γίνεται «καβγάς» αν θα ανοίξουν τα Γυμνάσια 3 ημέρες νωρίτερα

Thumbnail
Αναγνωρίζουν οι Επιδημιολόγοι ότι τα σχολεία είναι υψηλού ρίσκου αλλά είπαν να ανοίξουν την Δευτέρα αντί την Παρασκευή

Σύγχυση προκλήθηκε αναφορικά με τα σχολεία, με αποτέλεσμα να στηθεί «καβγάς» για το κατά πόσο θα ανοίξουν τα Γυμνάσια την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου -νωρίτερα απ’ότι προνοεί το διάταγμα- ή την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως την Δευτέρα το βράδυ, εξέφρασαν μια σειρά από επιφυλάξεις για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Όπως πληροφορείται η Offsite, από πλευράς ειδικών υπήρξε παραδοχή ότι το σύστημα υγείας παραμένει επιβαρυμένο, ενώ παράλληλα σημείωσαν ότι τα σχολεία θεωρούνται χώροι υψηλού κινδύνου και η μεταδοτικότητα είναι σε υψηλά επίπεδα. 

>>> Διαβάστε επίσης: 714 κρούσματα σε δημοτικά - Πρόβλημα η μη χρήση μάσκας

Εντούτοις, τα μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας, τόνισαν στον Υπουργό Υγείας ότι αντιλαμβάνονται την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μαθητές του Γυμνασίου οι οποίοι παρακολουθούν εξ’αποστάσεως εκπαίδευση εδώ και αρκετό καιρό.

Γι’αυτό και η πλειοψηφία των μελών της Επιδημιολογικής Ομάδας τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των μαθητών Γυμνασίου στις 29 Μαρτίου. 

Από την πλευρά του το Υπουργικό Συμβούλιο θεωρεί πως για 3 ημέρες (Δευτέρα-Τετάρτη) αφού την 31η Μαρτίου λήγει το διάταγμα που βρίσκεται σε ισχύ, δεν υπάρχει λόγος για επιστροφή των μαθητών νωρίτερα. Μάλιστα, το Υπουργικό έλαβε σοβαρά υπόψιν τις παραδοχές των ειδικών σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως «στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε το Συμβούλιο για τη υγειονομική κατάσταση της χώρας και μετέφερε και τις εισηγήσεις της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των Επιδημιολόγων. Οι διαπιστώσεις των ειδικών είναι ότι η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ότι συντρέχει λόγος να δείξουμε προσοχή, ανάμεσα σε άλλα, και στα σχολεία και ότι θα πρέπει - κάτι με το οποίο συμφωνούμε - ταυτόχρονα να λάβουμε υπόψη και τον συναισθηματικό, ψυχολογικό παράγοντα στον μαθητικό πληθυσμό».  

Ο κ. Προδρόμου είπε πως στη βάση αυτών των δεδομένων, αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ταυτόχρονα με τη λήξη ισχύος των αποφάσεων, που είχαμε λάβει στη βάση εισηγήσεων και πάλι της ομάδας των επιδημιολόγων.  

«Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι με τη λήξη αυτής της περιόδου θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με φοίτηση με φυσική παρουσία και τα σχολεία, τα οποία σήμερα λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση», κατέληξε.

Επιστρέφει η μάσκα - Που θα είναι υποχρεωτική ξανά

Offsite Team -
27.06.2022 - 21:46

Επιστρέφει η μάσκα - Που θα είναι υποχρεωτική ξανά

Αύριο αποφάσεις από Υπουργικό - Λεπτομέρειες

Μετά και την αύξηση των κρουσμάτων και την ανησυχία που επικρατεί  το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Υγείας ζήτησε και πήρε εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους για τυχόν επαναφορά νέων μέτρων.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αφού έφτασαν ενώπιον του οι εισηγήσεις αποφάσισε όπως στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικό Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί πάρει πρόταση για υποχρεωτική μάσκα σε φαρμακεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος στην παρούσα φάση είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Σημειώνεται ότι κάποια μέλη της ΣΕΕ εισηγήθηκαν στον υπουργό όπως επιστρέψουν οι μασκες σε εργαζόμενους στην εστίαση κάτι που για την ώρα δεν θα πάει στο υπουργικό για έγκριση. 

Home