Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιολίτη: «Ενίσχυση μέτρων κατά της βίας γυναικών» (Φωτογραφίες)

Offsite Team -
14.07.2020 - 15:07

Γιολίτη: «Ενίσχυση μέτρων κατά της βίας γυναικών» (Φωτογραφίες)

Thumbnail
Συναντήθηκε με γυναικείες οργανώσεις

«Μια πλειάδα μέτρων που στοχεύουν στην καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και της βίας κατά των γυναικών, την προστασία των θυμάτων έμφυλης βίας και στον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου βρίσκονται ήδη σε σταθερή πορεία υλοποίησης». Αυτό δήλωσε την Τρίτη η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη που συναντήθηκε με οργανώσεις γυναικών όπου συζητήθηκε η ισότητα των φίλων.

ΓΙΟΛΙΤΗ1

 

Η Υπουργός τόνισε ότι «Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα 2019-2023, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2019, είναι στις προτεραιότητές μας. Επιδίωξη και σκοπός μας μέσω της εφαρμογής του εν λόγω Σχεδίου είναι η σφαιρική και συντονισμένη προώθηση της ισότητας στους τομείς της συμμετοχής των γυναικών στις θέσεις λήψεως αποφάσεων, της οικονομικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης των γυναικών, της εξάλειψης της βίας, του εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου και της καταπολέμησης των έμφυλων στερεοτύπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων».

γιολιτη2

 

Η κ. Γιολίτη τόνισε ότι ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας αποτελεί έναν σημαντικότατο θεσμό, διότι μέσω του προωθείται η συνεργασία πολιτείας και κοινωνίας. Και είναι ιδιαζούσης σημασίας οι συνέργειες και η συνεργασία σε αυτό το ευαίσθητο θέμα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα οπισθοδρόμησης σε ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα, σε εθνικό ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

γιολιτη3

 

Παρά τη σημαντική αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου της γυναίκας σε πάρα πολλούς τομείς τα τελευταία χρόνια, έχουμε δρόμο ακόμη να διανύσουμε μέχρι να επιτύχουμε την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων στην πολιτική και δημόσια ζωή. Στο θέμα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και της έμφυλης βίας, το οποίο θεωρώ ως άκρως σημαντικό, στόχος μας θα είναι η περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση των μέτρων που διαχρονικά λαμβάνονται για αποτελεσματικότερο χειρισμό περιστατικών βίας κατά των γυναικών. Ο σκοπός, και επιτρέψτε μου να το επαναλάβω, είναι κοινός. Και είμαι ευτυχής που έχουμε την κα Ιωσηφίνα Αντωνίου στη θέση της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, μια θέση που δημιουργήθηκε ως καινοτόμος θεσμός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το 2014, λόγω ακριβώς της σημασίας που αυτή η Κυβέρνηση αποδίδει στα θέματα ισότητας των φύλων. Η κα Αντωνίου έχει τεράστια πείρα μέσω της δικής της δράσης στο θέμα της ισότητας των φύλων και, βεβαίως, μέσα από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας στον οποίο προεδρεύει μπορείτε άμεσα να θέτετε τα οποιαδήποτε θέματα επιθυμείτε».  

 

Home