Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιολίτη για Βία κατά γυναικών: Να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή

Offsite Team -
07.12.2020 - 19:05

Γιολίτη για Βία κατά γυναικών: Να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή

Thumbnail
"Δυστυχώς, τα στατιστικά, οι αριθμοί, οι καταγγελίες, είναι τέτοια που δεν μας αφήνουν να εφησυχάζουμε"

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Έμιλυ Γιολίτη παρευρέθηκε μαζί την πρόεδρο του ΣΠΑΒΟ Μαρία Κούσιου στη φωταγώγηση του κτιρίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας φωταγώγησης, σε χρώμα πορτοκαλί, κτιρίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την Βία Κατά των Γυναικών.

Η κα Γιολίτη δήλωσε πως «θα ήταν ευχής έργον να μην χρειάζεται να έχουμε εκδηλώσεις, οι οποίες να πρέπει να αναδεικνύουν το θέμα της έμφυλης βίας, της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας κατά των γυναικών. Δυστυχώς, τα στατιστικά, οι αριθμοί, οι καταγγελίες, είναι τέτοια που δεν μας αφήνουν να εφησυχάζουμε. Θα πρέπει να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας φωτισμού των κτιρίων σε χρώμα πορτοκαλί, συμμετέχει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξη μας προς τις γυναίκες – θύματα βίας και να δηλώσουμε πως κάνουμε ότι μπορούμε, ούτως ώστε αυτό το φαινόμενο να εξαλειφθεί».

Δείτε επίσης:

Ανοίγει θέμα εργασίας για γονείς η Γιολίτη

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η Υπουργός πρόσθεσε πως «η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την ενδοοικογενειακή βία, την έμφυλη βία, είναι νομοθέτημα έτοιμο από την Επίτροπο Νομοθεσίας ως επίσης και η νομοθεσία για την παρενόχληση και την παρενοχλητική παρακολούθηση (stalking), η οποία είναι ενώπιον της Βουλής.

ΤοΣπίτι της Γυναίκας είναι ήδη έτοιμο και εκφράζω τη χαρά μου που μαζί μας σήμερα είναι τα μέλη του Συμβουλίου του ΣΠΑΒΟ. Επίσης τα κλιμάκια σε Λεμεσό και Λευκωσία λειτουργούν ήδη με εξειδικευμένο προσωπικό για τις καταγγελίες από γυναίκες – θύματα βίας. Επιπρόσθετα, ετοιμάζουμε το Ενιαίο Αρχείο, το οποίο θα συλλέγει στατιστικά στοιχεία, τα οποία θα μας βοηθήσουν να επεξεργαζόμαστε και να συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες που αφορούν τη Βία κατά των Γυναικών. Θα ήθελα η Πολιτεία, γενικά, να είναι αρωγός, ούτως ώστε να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής και όλες οι γυναίκες να αισθάνονται πως έχουν δικαιώματα και μπορούν να βρουν αρωγό την Πολιτεία και το Κράτος στις ανάγκες τους» .

Η κα Γιολίτη εξέφρασε την ευχή, του χρόνου την ίδια μέρα να υπάρχουν πολύ μειωμένα περιστατικά και πολύ σύντομα να μπορέσουμε να εξαλείψουμε τη Βία κατά των Γυναικών.

Πηγή: Brief 

Home