Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Girls Like That»: Ένα έργο για τις σύγχρονες εφηβικές προκλήσεις

Offsite Team -
30.11.2022 - 10:05

«Girls Like That»: Ένα έργο για τις σύγχρονες εφηβικές προκλήσεις

Το έργο εστιάζει ιδιαίτερα στα θέματα του διαδικτυακού εκφοβισμού

Το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, ως Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, παρουσιάζει το έργο του Evan Placey “Girls Like That” σε δύο μοναδικές παραστάσεις σε Λάρνακα και Λεμεσό.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το έργο θα ανεβάσει η Anyhow Theatre Ensemble, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου.

 Η παράσταση στη Λάρνακα θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2022, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Γιώργος Λυκούργος», και στη Λεμεσό στις 18 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα.

Το σύγχρονο έργο του Evan Placey αναδεικνύει με αφοπλιστική ειλικρίνεια τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι/ες, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα θέματα του διαδικτυακού εκφοβισμού, του εσωτερικευμένου μισογυνισμού, της έμφυλης ανισότητας και της πίεσης που ασκείται μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι Νάγια Αναστασιάδου, Άννα Χριστίνα Γκρόζα, Κάλια Γρηγορίου, Άννα Θεοδώρου, Θεοδώρα Καχριμάνη, Ιωάννα Κορδάτου, Διαμάντω Ηλέκτρα Κωνσταντίνου, Λουκία Πιερίδου, Γεωργία Χάσικου και Ελίνα Χρυσάνθου.  Τη Σκηνοθεσία-Δραματουργία ανέλαβε η Μαρία Ιόλη Καρολίδου, τη Μετάφραση η Ιωάννα Κορδάτου, την Κίνηση-Χορογραφία ο Παναγιώτης Τοφή και τα Σκηνικά-Κοστούμια η Λύδια Μανδρίδου.  Υπεύθυνος για τον Σχεδιασμό Φωτισμού είναι ο Σταύρος Τάρταρης και για τη Μουσική Επιμέλεια και τον Σχεδιασμό Ήχου ο Αντώνης Αντωνίου.  Βοηθός Σκηνοθέτριας είναι η Μιχαέλλα Χρίστου. Είσοδος ελεύθερη.  

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στους πιο κάτω συνδέσμους:

Δημοτικό Θέατρο «Γιώργος Λυκούργος» στη Λάρνακα, στις 09/12: ΕΔΩ 

Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, στη Λεμεσό, στις 18/12: ΕΔΩ 

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα σχολείο για προνομιούχα παιδιά, διαρρέει η γυμνή φωτογραφία μιας τελειόφοιτης μαθήτριας, της Σκάρλετ, προκαλώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις και αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα στην παρέα των κοριτσιών με τα οποία έχει μεγαλώσει.  Οι φίλες της όχι μόνο επιλέγουν να μην τη στηρίξουν, αντίθετα διασύρουν το όνομά της και την εκθέτουν. Όταν όμως κυκλοφορεί μια αντίστοιχη φωτογραφία ενός γυμνού αγοριού, οι αντιδράσεις δεν είναι ακριβώς οι ίδιες.  

Home