Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓΝ Πάφου: Σαράντα επτά ασθενείς έχει δεχτεί για covid-19

Offsite Team -
25.04.2020 - 09:39

ΓΝ Πάφου: Σαράντα επτά ασθενείς έχει δεχτεί για covid-19

Thumbnail
Από τις 4 Απριλίου μέχρι σήμερα

Σαράντα επτά ασθενείς έχει δεχτεί από τις 4 Απριλίου μέχρι σήμερα η κλινική covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή covid-19 δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

O δρ. Μουτήρης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως σήμερα πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid  19  του ΓΝ Πάφου, από τους οποίους οι τέσσερις νοσηλεύονται στο θάλαμο υπόπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου.

Ανέφερε πως μία ασθενής 84 ετών νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στηριζόμενη με αναπνευστική συσκευή.

Για όλους, συνέχισε, αναμένεται η εξέταση για covid- 19, προκειμένου να διαφανεί εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορωνοϊό .

Επιπρόσθετα ο δρ. Μουτήρης ανέφερε πως στο ΤΑΕΠ εξετάστηκαν χτες κατά τη διάρκεια της ημέρας 25 ασθενείς. Επεσήμανε  πως επειδή το Νοσοκομείο Πάφου, δεν δέχεται ακόμη ασθενείς, όσοι έχρηζαν νοσηλείας παραπέμφθηκαν στις τρεις  ιδιωτικές κλινικές της Πάφου.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Πάφου για να λειτουργήσουν την Δευτέρα 27 Απριλίου.

Προστατευτικές μάσκες, γάντια και αντισηπτικά έχουν τοποθετεί σε όλα τα ιατρεία γενικής ιατρικής και κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στο πλαίσιο της επανέναρξης λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης συνέχισε, “οι θάλαμοι νοσηλείας προετοιμάστηκαν και θα μπορούν να λειτουργήσουν μόλις δοθούν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ”.

Σ΄ότι αφορά τον πληθυσμιακό έλεγχο για τον κορωνοϊό, ο δρ. Μουτήρης εκτίμησε ότι στη χρονική φάση που βρισκόμαστε τώρα, θα πρέπει να γίνεται ανίχνευση αντισωμάτων για τον επιπολασμό της νόσου στον πληθυσμό και να διαφυλαχτεί, όπως είπε, η μοριακή εξέταση για τη διάγνωση των κρουσμάτων, κυρίως σε ασθενείς συμπτωματικούς που εισάγονται στα Νοσοκομεία. 

Αυτό, σημείωσε, θα μας προσφέρει πιο σημαντικές επιδημιολογικές πληροφορίες για την κατάσταση του covid- 19 στον πληθυσμό μας και θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε καλύτερα τη νόσο.

Home